Üniversiteli olmanın yolu doğru tercihten geçiyor

Üniversiteli olmanın yolu doğru tercihten geçiyor

Tercih dönemini sağlıklı bir şekilde yöneterek profesyonel danışman yardımı olan adayların büyük bir kısmı açıklanan sonuçlarla beraber üniversiteli oldu.

Yerleşkelerinde rehberlik hizmeti veren ve Türkiye’deki en çok tercih edilen üç vakıf üniversitesinden biri olan Nişantaşı Üniversitesi de ÖSYM tarafından açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre 6 bin 840 olan kontenjan sayısının 6 bin 435’ini doldurdu.Üniversiteli olmanın yolu doğru tercihten geçiyor

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla beraber hayallerine kavuşan binlerce genç bugünlerde kayıt heyecanı yaşıyor. Meslek Yüksekokulu olarak kapılarını açtığı 2010 yılından itibaren kontenjanlarındaki doluluk oranı yüzde 90’nın altına hiç düşmeyen Nişantaşı Üniversitesi, 2015 ÖSYS döneminin tercih sonuçlarına göre doluluk oranı yüzde 94.1 oldu. Böylelikle bir önceki yıl 5 bin 150 olan kontenjanının 5 bin 88’ini dolduran Nişantaşı Üniversitesi, bu sene de 6 bin 840 olan kontenjan sayısının 6 bin 435’ini doldurdu. Nişantaşı Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin ‘üçüncü nesil’ bir üniversitede eğitim alacaklarını belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, “Türkiye’de en çok tercih edilen ilk üç vakıf üniversitesinden biri olan Nişantaşı Üniversitesi, topluma yüksek fayda sağlayan üçüncü nesil bir vakıf üniversitedir. Gerçek bir vakıf üniversitesinde modern dünyanın gereklerine göre eğitim almak isteyen binlerce gencimiz, tercih listelerinde Nişantaşı Üniversitesi’ne yer verdi. Bu durum üzerimizdeki sorumluluğu bir kat daha arttırdı. Hayatları için böylesi önemli bir kararda tercihlerini üniversitemizden yana kullanan öğrenci ve velilerimize karşı olan sorunluluğumuzun farkındayız. Bu süreçte bize inanan herkese teşekkür ederiz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN KAFASI NET OLACAK”

2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemine kapılarını Ekim ayında açacak olan Nişantaşı Üniversitesi’nin hayallerine ve gelecek beklentilerine inanan öğrenciler yetiştireceğini belirten Levent Uysal, “Öğrencilerimizin kafası çok net olacak. Daha fazla çalışmaktan asla kaçmayacak ve başarıyı tutku edinen gençler yetiştireceğiz. Cuma günü mezun olan öğrencimizin Pazartesi günü işe başlamasıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Bu doğrultuda müfredatlarımız ve ders içeriklerimiz sektör temsilcileriyle yapılan çalışmalar sonucunda belirleniyor” diye konuştu.

UYSAL’DAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Öğrencilere bir alanda uzmanlaşmaları tavsiyesinde bulunan Levent Uysal, hayat standartlarının yüksek olabilmesi için öğrencilere bazı tavsiyeler verdi. Uysal, “Öğrenci meslekte hangi doğrultuda büyüyeceğine karar vermeli ve bir alanda uzmanlaşmalı. Hangi alanda daha başarılıysa o konuya odaklanmalı. Belirli bir alanda uzmanlaşmak çok önemli. Örneğin psikolog olduysa çocuk psikolojisi alanını seçmelidir. Her şeyden önemlisi kişiliğine uygun mesleği seçip uzun süre yapmayı planlamak” şeklinde konuştu.
 IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.