Üniversiteli gençlere yurtta değerler eğitimi

Üniversiteli gençlere yurtta değerler eğitimi

Birçok ilde okul öncesi eğitimde, ilköğretim ve ortaöğretimde başlayan değerler eğitimi üniversiteye de taşınıyor.

Bir çok ilde hem anaokullarında hem ilköğretim ve ortaöğretimde başlayan “değerler eğitimi” yurtlara da giriyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan üniversiteli gençlere de değerler eğitimi verilecek.Değerler eğitiminden isteyen yararlanabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bu amaçla bir protokol imzalayacak. Diyanet’e bağlı yükseköğrenim görmüş din adamları, yurtlarda ve bakanlığa bağlı tüm kurumlarda değerler eğitimiverecek.

ÖĞRENCİNİN TALEBİ DİKKATE ALINACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre söz konusu hizmet verilirken öğrencilerin talepleri esas alınacak. Değerler eğitiminden isteyen yararlanabilecek.
Milli ve manevi değerlere uygun bir nesil yetiştirmek hedefiyle gündeme gelen protokol, bu ayın sonunda imzalanacak. Protokol kapsamında gençlik kamplarında ve merkezlerinde öğrencilere manevi destek hizmeti sunulacak. Milli gün ve haftalarda bakanlıkla birlikte ortak çalışma yapacak olan Diyanet, Osmanlıca ve Arapça kurslar için de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na destek verecek.

Bakanlık, bünyesindeki birimlerde Osmanlıca ve Arapça kursu açmak istediğinde Diyanet’ten personel talep edebilecek. Protokol kapsamında spor tesislerinde Kutlu Doğum Programları yapılabilecek. Madde bağımlısı gençlere manevi destek verilecek. Değerler eğitiminde geleneksel kültürün aktarılması hedefleniyor.Eğitimde halk deyişleri ve türküler, atasözleri gibi konuların yanı sıra örf, âdet ve aile yapısı gibi konular ele alınacak. Hedef ise milli ve manevi değerlere uygun bir nesil yetiştirmek.

Kaynak : Aykut Yılmaz / HT GAZETE

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.