Üniversiteli Ebu Hureyre: Sokakları arşınlayıp kedileri besliyor

Üniversiteli Ebu Hureyre: Sokakları arşınlayıp kedileri besliyor

Kütahya'da üniversite öğrencisi Erdem, lokanta ve kasaplardan temin ettiği yemek atıkları, et ve kemik parçalarını, yüklediği pazar arabasıyla 25 civarında sokağı gezerek kedilere ulaştırıyor.

Risale Haber-Haber Merkezi

Kütahya'da yaşayan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Metehan Erdem, her akşam lokanta ve kasaplardan topladığı atıkları 25 civarındaki sokakta kedilerin ayağına götürüyor.

Sokak kedilerine yönelik yaklaşımı dolayısıyla bir süre önce Radyo Dumlupınar'ın "İnsanlık Ölmedi" ödülüne layık görülen 10 kişiden biri olan Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Erdem, örnek bir davranış sergiliyor.

"Kediler beni yiyecek götürdüğüm pazar arabasının teker sesinden tanıyor" diyen Erdem, çocukluğundan bu yana hayvanları çok sevdiğini belirterek, yaklaşık bir yıldır yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına destek olmaya çalıştığını anlattı.

Sokak kedilerini beslemeye, oturduğu evin bulunduğu sokağından başladığını ifade eden Erdem, bu kedileri önceleri kuru mama ile beslediğini sonra yemek ve balık atıkları toplayarak daha fazla kediye ulaştığını söyledi.

"300'e yakın kediyi besliyorum"

Özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için balık pazarındaki esnaftan balık atıklarını toplayıp kedilerin ayağına götürdüğünü belirten Erdem, şöyle devam etti:

"Balık sezonu sona erince lokanta ile kasaplarla görüştüm. Birçoğu bana destek oluyor. Buralardan temin ettiğim yemek atıkları, et ve kemik parçalarını pazar arabasıyla kedilere götürüyorum. Bazen de kendi harçlığımın bir kısmıyla kuru mama alıp kedilere veriyorum. Maltepe, Müderris, Sazak ve Saray mahallelerinde yaklaşık 25 sokak gezerek, buralardaki 300'e yakın kediyi besliyorum. Bunu bir yıldır hemen her akşam üstü tekrarlıyorum. Kedilerle aramızda duygusal bir bağ oluştu diyebilirim. Onlar akşam saatlerinde benim geleceğimi iyi biliyorlar. Besleme saatlerinde geçtiğim sokaklarda yol üzerine çıkıyorlar ve ben de onları ellerimle besliyorum. Kedilerin yanı sıra zaman zaman sokak köpekleri de karşıma çıkıyor, onları da beslemeye çalışıyorum."

Vatandaşlardan bu konuda kendisine destek vermelerini isteyen Erdem, "Kedileri beslediğimi gören bazı vatandaşlar zaman zaman 'burada besleme bu kedileri' diyerek buna karşı çıkıyorlar. Bu konuda daha duyarlı olunmasını bekliyorum. Sokak hayvanlarını beslemem için maddi veya manevi destek istiyorum." dedi.

Kedilere yemek götürdüğünde, onlarla buluştuğunda mutlu olduğunu dile getiren Erdem, destek ve imkan buldukça sokak kedilerini beslemeye devam edeceğini söyledi. AA

EBU HUREYRE (RA)

Ebu Hureyre, çok hadis rivâyet eden meşhur sahâbîdir. Adı, Abdurrahman b. Sahr; künyesi, Ebû Hureyre'dir. Câhiliye döneminde ismi Abdüşşems idi. Hz. Peygamber (s.a.s) onu, Abdurrahman diye adlandırdı. (el-Hâkim en-Nisâbûrî, el-Müstedrek, Beyrut, t.y, III, 507).

Ne sebeple Ebû Hureyre diye künye edindiğini kendisi şöyle açıklamıştır:

"Bir kedi bulmuştum, onu elbisemin yeninde taşırdım; bundan dolayı 'Ebû Hureyre (kedicik babası)' künyesiyle çağrılır oldum." (ez-Zehebî, Tezkiretü'l-Huffâz, Haydarâbâd 1376/1956, I, 32).

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.