Üniversitelerden Filistinli öğrencilere destek

Üniversitelerden Filistinli öğrencilere destek

İsrail'in saldırıları altında yerle bir olan Filistin'de okuma imkânı kısıtlanan öğrenciler Türkiye'deki üniversitelerde ücretsiz ve burslu okuyacaklar

Gazze için bildiri yayımlayan 111 rektör, şimdi de Filistinli gençlere Türkiye'de ek kontenjan ve burs verilmesi yönünde karar aldı. Gazze'de yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna taşıyan 111 üniversite rektörü Filistinli gençlerin ücretsiz eğitimi için kolları sıvadı. Bayramdan hemen önce Ankara'da biraraya gelen rektörler, devlet ve vakıf üniversiteleri bünyesinde öğrencilere ek kontenjan ve burs verilmesi yönünde karar aldı.
 
Yeni Şafak'ın haberine göre bu yönde ilk kararı alan üniversitelerden, rektörlerin Gazze bildirisini de kamuoyu ile paylaşan Hacettepe Üniversitesi oldu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer üniversite bünyesindeki tüm fakültelere başvuran Filistinli öğrencileri dikkate alacaklarını ve kontenjan vereceklerini belirtti. Tuncer ayrıca bu öğrencilere yurt, ulaşım ve yemek yardımı yapılacağını da söyledi.
 
20 KİŞİLİK KONTENJAN
 
Bayramdan hemen sonra alınan kararı uygulamaya koyduklarını belirten Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç da, '2014-2015 eğitim öğretim yılında 20 Filistinli öğrenciye kontenjan ayırdık. Bu 20 öğrenciye aynı zamanda Muş Alparslan Üniversitesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Vakfı olarak, üniversite yaşamlarını rahatça sürdürebilecekleri şekilde burs vereceğiz' diye konuştu.
 
Üsküdar Üniversitesi'nin de 10 Filistinli öğrenciyi tam burslu olarak kabul edeceğini söyleyen Rektör İnanç, 'Zaten üniversite rektörlerinin ortak kararı olarak bu girişimleri başlattık. Diğer üniversiteler de karar alıp yavaş yavaş bildirmeye başlayacaklardır' diye konuştu.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.