Üniversiteden cami yapımına destek

Üniversiteden cami yapımına destek

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, kentte yapılacak cami kompleksi için ellerinden gelen desteği vereceğini açıkladı.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, kentte yapılacak cami kompleksi için ellerinden gelen desteği vereceğini açıkladı.

MŞÜ, İl Müftülüğü ve Merkez Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde, kent merkezindeki rektörlüğü ait 8 dönümlük alanda yapılması planlanan yeni merkez cami için çalışmalar başladı.

Eski rektörlük binasının bulunduğu alanı cami yapımı için tahsis eden Rektör İnanç'ı makamında ziyaret eden komisyon üyeleri ve İl Müftüsü Recep Uzun, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Rektörlüğün büyük fedakarlık yaparak şehrin en merkezi yerindeki arazisini cami yapımı için tahsis etmesinin çalışmaları kolaylaştırdığını ve mayıs ayına kadar temel atma çalışmalarına başlayacaklarını belirten Uzun, komisyonun çalışmalarını hızlı şekilde sürdürdüğünü dile getirdi.

Farklı siyasi görüşler ve farklı mesleklerden oluşmuş bu komisyona, üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildiren İnanç ise "İslami İlimler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, komisyonun bir üyesi ve dolayısıyla biz, projenin her aşamasında yer alacağız. Umuyorum ki bu gayretlerin sonucunda Muş, bugününe ve yarınına yakışır görkemli bir camiye kavuşmuş olacak. Yaklaşık 8 dönümlük arazinin sadece cami yapımı için tahsis edilmesi hususunda valiliğe yazı gönderdik" dedi

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.