Üniversitede Risale-i Nur'a göre birlikte yaşama kültürü konuşuldu

Üniversitede Risale-i Nur'a göre birlikte yaşama kültürü konuşuldu

Hepimizin Allah’ı, Peygamberi, kıblesinin bir olduğuna ve bu kadar birlerin varlığına dikkat çeken Kuran’ın bir tefsiri olan Risale-i Nur’un

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde 'Risale-i Nur'a göre Birlikte Yaşama Kültürü' paneli düzenlendi.

Osmanbey Kampüsünde Fen Edebiyat Fakültesi ve GAP Kültür Araştırmaları Derneği (GAP-DER) tarafından ortaklaşa düzenlenen panelde Prof. Dr. Mustafa Ekinci, Harran Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kasım Yenigün, Doç. Dr. Atilla Yargıcı, Yrd. Doç. Dr. Cüneyd Gökçe ve Yrd. Doç. Dr. Levent Bilgi konuşmacı olarak katıldı.

Hepimizin Allah’ı, Peygamberi, kıblesi bir

Panelin açılışında konuşan GAP-DER Başkanı Doç. Dr. Said Şahinalp, “Hepimizin Allah’ı, Peygamberi, kıblesinin bir olduğuna ve bu kadar birlerin varlığına dikkat çeken Kuran’ın bir tefsiri olan Risale-i Nur’un birlikte yaşama ruhu, bugün bu panelde değerli bilim insanlarımız tarafından masaya yatırılacak” dedi.

Hep bir kardeşleştirme projesini görüyoruz

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, Bediüzzaman Said Nursi’nin "Kimin himmeti, milleti ise o tek başına bir millettir" sözünü aktararak başladığı konuşmasında; “Bediüzzaman, bölgemizin yetiştirdiği büyük bir İslam âlimidir, dolayısıyla biz de bu bölgede büyük alimin bu büyük mütefekkir görüşlerinden hep yararlandık, halende yararlanıyoruz. İslam medeniyetine baktığımızda hep bir kardeşleştirme projesini görüyoruz” diyerek milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmamız gerekliliğine vurgu yaptı. 

Her şeyden önce bize lazım olan nedir? Doğruluk ve yalan söylememek

Açılış konuşmalarının ardından panelistler, Risale-i Nur'a göre birlikte yaşama kültürünü masaya yatırdı. ‘İslamiyet’in özü  sevgi ve muhabbettir’, ‘Kardeşliğimiz, İslam kardeşliğidir’, ‘En üstün, en kıymetli olanınız takvada üstün olanınızdır’, ‘Birlikte yaşamanın mayası muhabbettir, Milliyetimiz İslamiyet’tir’, ‘İki cihanın rahat ve selâmetini iki harf tefsir eder, kazandırır: Dostlarına karşı mürüvvetkarane muaşeret ve düşmanlarına sulhkârane muamele etmek’, ‘Her şeyden önce bize lazım olan nedir?-Doğruluk ve yalan söylememek’ ve benzeri Risale-i Nur eserlerinde geçen tabir ve düsturlar üzerinde yoğunlaşan konuşmacılar, panelin sonunda dinleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Yoğun katılımın olduğu panel yaklaşık iki saat sürdü. dha

foto_galeri-002.gif

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.