Üniversitede ezan sesiyle uyanma sevinci

Üniversitede ezan sesiyle uyanma sevinci

Rektör Prof. Doğru, üniversite kampüsüne inşa edilen camiyle farklı bir mutluluk yaşadıklarını söyledi

Bitlis'in köklü ailelerinden Eren ailesinin, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) kampüs alanı içinde babaları Memduh Eren adına inşa ettirdikleri caminin açılışı yapıldı.
 
Cuma namazı öncesinde cami önünde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, burada üniversite kampüsüne inşa edilen camiyle farklı bir mutluluk yaşadıklarını söyledi.
 
Eren ailesinin bu hayrına camia olarak müteşekkir olduklarını ifade eden Doğru, "Bugünden sonra özellikle ezan sesiyle uyanmanın, camiamızın ezan sesiyle uyanmasının ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz. Bu camiyi üniversitemize kazandırdıkları için sağ olsunlar, var olsunlar" dedi.
 
Bitlis Valisi Orhan Öztürk ise iyi bir insan olmanın bir nasip meselesi olduğunu belirterek, güzel insanlardan asaletli işlerin çıktığını kaydetti.
 
Öztürk, "Burada açılışını yaptığımız cami ve yapılmasına vesile olanlar kendi güzelliklerini bu vesileyle ortaya çıkarmışlardır. Onları imrenerek izliyoruz. Makamları cennet olur inşallah. Bu açıdan bu güzel eseri üniversitemize kazandıran Eren ailesine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 
Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren de daha önce kente eğitim alanında olsun birçok yatırımlar yaptıklarını ancak buraya inşa ettikleri mekanın kutsal olduğunu ve anlamının büyük olduğunu belirtti.
 
Cumhuriyetin ilk müftülerinden olan Abdulmecit Eren'in torunları olduklarını anımsatan Eren, şöyle devam etti:
 
"İsmini verdiğimiz babamızın bir özelliğini açıklamak isterim. Hastalığı dışında bir vakit namazını kaçırmamıştır. Bu mekanın açılışı ile ruhu şad olacaktır. Bu konuşmayı dini yükümlülükleri ve bilgileri benden daha fazla olan Ziya abimin yapmasını isterdim. Kendisi 52 kez Kabe'yi ziyaret etmiş biridir. Dini yükümlülükleri açısından benden daha iyidir. Bizde dedemize babamıza benzemeye çalışıyoruz. Burası üniversitemize ve Bitlis'e hayırlı olsun."
 
Konuşmaların ardından caminin açılışı yapılarak, katılımcılarla cuma namazı kılındı.
 
Açılışa, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) üyeleri, kurum amirleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum