Üniversite sınavlarına etüt katı'nda hazırlanıyorlar

Üniversite sınavlarına etüt katı'nda hazırlanıyorlar

Erzincan'daki 21 lisede başlatılan "etüt katı" uygulaması kapsamında öğrenciler, YGS ve LYS'ye öğretmenleri nezaretinde hazırlanıyor.

Erzincan'daki 21 lisede başlatılan "etüt katı" uygulaması kapsamında öğrenciler, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) öğretmenleri nezaretinde hazırlanıyor.

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan "etüt katı" uygulaması çerçevesinde, kentteki 21 lisede 12. sınıf öğrencilerinin 23 Mart'ta yapılacak YGS ile 14-15 ve 21-22 Haziran'da 5 oturumda gerçekleştirilecek LYS'ye en iyi şekilde hazırlanmaları amacıyla derslikler oluşturuldu.

Bu dersliklerde üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, sessiz bir ortamda öğretmenlerinin gözetiminde ders çalışıp test çözüyor. "Etüt katı"ndaki dinlenme alanlarında öğrencilere çay ikram ediliyor. Erzincan'da 10 lisede bin 77 öğrenci hafta içi her gün, 11 meslek lisesinde ise 926 öğrenci staj günleri haricinde bu uygulamadan faydalanıyor.

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, uygulamanın başlatıldığı okullardan Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Amacımız, öğrencilerimizin sınava 15-20 gün kala kesinlikle rapor almamaları, başka yerlere gitmemeleri, vakitlerini en iyi şekilde kullanmaları için okula gelmeleri. Okulda öğrencilerimiz için ayrı katlar ayarlandı, dinlenme odaları hazırlandı. Öğrencilerimiz burada gelip derslerini yapıyor, öğretmenlerinin nezaretinde testlerini çözüyor, zamanlarını en iyi şekilde okulda geçiriyor" diye konuştu.

Bu uygulamadan, meslek liselerinde staja giden öğrenciler dışındaki tüm lise öğrencilerinin hafta içi her gün faydalandığını, diğer öğrencilerin ise staj günleri haricinde istifade ettiğini dile getiren Gün, "Öğrencilerimizin sınava yakın olan bu zamanı en iyi şekilde, rantabl (verimli) şekilde kullanmalarını istiyoruz" dedi.

Öğrenciler uygulamadan memnun

Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Kutluhan Yılmaz ise bu dönemlerde rapor almayı düşündüğünü belirterek, "Yeni uygulamayla hem okula gelip hem de rapor almış gibi ders çalışma imkanı buluyoruz. Öğretmenlerimiz başımızda duruyor ve sorularımızı çözdürme imkanı buluyoruz. Bu uygulama herkes için yararlı olabilir" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Nilay Erdil de devamsızlık yapmadan sınavlara hazırlandıklarını ifade ederek, bu uygulamanın her öğrenci için faydalı olduğunu söyledi.

Merve Demir adlı öğrenci ise "Ben de diğer arkadaşlarım gibi rapor almayı düşündüm. Her zaman LYS'ye vakit kalacak mı endişesi yaşıyordum. Bu uygulama kapsamında dinlenme odamız var, ayrı bir katımız var. Bu, bize değer verildiğini gösteriyor ve ders çalışma adına bizi motive ediyor. Dersimi çalışıyorum, LYS konularımı tamamlıyorum, sorularımı çözüyorum ve kendimi iyi hissediyorum. Bu uygulama herkes için iyi oldu" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.