Üniversite-sanayi işbirliğiyle çikolatanın kitabı yazılıyor

Üniversite-sanayi işbirliğiyle çikolatanın kitabı yazılıyor

Dünya çapındaki performanslarıyla Avrupalı rakiplerini zorlayan, hatta kimisini satın alan Türk çikolata sektörü, şimdi de çikolatanın kitabını yazıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Elvan Grubu işbirliği ile yazımı süren Çikolata Bilimi ve Teknolojisi adlı eserin sektör için referans olacağı belirtiliyor.  

Geçen yıl geliştirdiği yerli maya ile kruvasan üreten ve ihracat kilo değerini 3 dolara çıkarmayı başaran Elvan Grubu, üniversitelerle birlikte yürüttüğü bir proje kapsamında çikolatanın kitabını hazırlıyor. İmzalanan bir protokolle birlikte çalışacağı üniversiteler kervanına Yıldız Teknik Üniversitesi’ni (YTÜ) de dahil eden Elvan Grubu, farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin katılımıyla Çikolata Bilimi ve Teknolojisi adıyla bir kaynak çalışmaya destek veriyor. 

LİTERATÜRE DAHİL OLUYOR 

Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında iki tane de makale hazırlandığını ve söz konusu makalelerin uluslar arası akademik dergilerde yayınlanacağını açıkladı. 3 makalenin de hazırlık aşamasında olduğu bilgisini veren Kadiroğlu, “Türkiye’den Global 100 Şekerleme listesine giren 3 Türk şirketinden birisiyiz. Dünya sıralamasına girmek, işimizi doğru yaptığımızın göstergesi… Şimdi bu imajı daha yukarıya taşıyoruz.  Söz konusu kitap ve makalelerle sektörümüzü dünya literatürüne de dahil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Elvan Grubu ile ortaklık protokolü imzalayarak sürece destek veren YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise söz konusu akademik çalışmaların Türk çikolata-şekerlemecisi imajını dünyada yükselteceğini vurguladı. Davutpaşa Kampüsünde çikolata ve şekerleme ürünlerinin analiz edilmesine yönelik akredite bir laboratuar kurmak istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, “Elvan Grubu ve diğer sektör aktörlerinin desteğiyle bunu başarabiliriz.” diye konuştu. YTÜ Gıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Sağdıç yönetiminde hazırlanacak kitabın sektör için referans niteliği taşıyacağı belirtiliyor. 

CİHAN 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.