Üniversite öğrencilerine 'sıcak anne çorbası' ikramı

Üniversite öğrencilerine 'sıcak anne çorbası' ikramı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) başlatılan "sıcak anne çorbası" uygulamasıyla öğrencilere günde iki kez çorba ikram ediliyor.

Üniversitenin Evliya Çelebi Yerleşkesi içerisinde 5 ayrı noktada kurulan çorba sebilleriyle yapılan ikrama öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. 

DPÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. Ercan Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite yönetimi olarak öğrencilere en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Kütahya'nın kış mevsiminin oldukça sert ve soğuk geçtiğini, bu yüzden de öğrencilere sıcak çorba ikram projesini başlattıklarını anlatan Taşkın, şöyle konuştu:

"Özellikle öğrenci arkadaşlarımız sabah erken saatlerde kampus içerisine girmiş oluyorlar. Gece saat 23.00'e kadar da eğitimlerine devam ediyorlar. Bu süre içerisinde onlara haftanın her günü 'anne çorbası' dediğimiz, domates, tarhana, mercimek gibi çorbaları ikram ediyoruz. Çorbanın yanında ekmek de veriyoruz. Yaklaşık bin öğrencinin faydalandığı bu uygulamamız memnuniyetle karşılandı."
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Hasan Düşkün de uygulamadan oldukça memnun olduğunu belirterek, "Sabah kahvaltılarını genellikle yapamıyoruz ve derslere kahvaltısız girmek durumunda kalıyoruz. Sıcak çorba ikramı uygulamasıyla çorbamızı ve ekmeğimizi alıp kahvaltı yaparak derslere giriyoruz. Çorbanın tadı da çok güzel. Hemen hemen annemin yaptığı çorbayla aynı" dedi.  

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.