Üniversite öğrencilerinden 'Halep üşümesin' kampanyası

Üniversite öğrencilerinden 'Halep üşümesin' kampanyası

Edirne'de, Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin yoğun saldırısı altındaki Halepliler için yürütülen yardım kampanyasında toplanan kışlık kıyafetler Suriye'ye gönderilecek

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, "Halep Üşümesin Halep Yardım Bekliyor" adlı kampanya başlattı.

Avrasya Araştırma Eğitim ve Sosyal Hizmet Vakfı ile Edirne Genç STK'lar Platformunun da destek verdiği kampanyada, toplanan kıyafetler Haleplilere ulaştırılacak.

Edirne Genç STK'lar Platformu adına açıklama yapan Kadir Alkan, duyarlı üniversite öğrencilerini kutladıklarını, organizasyonda yer aldıkları için de mutlu olduklarını söyledi.

Halep'teki katliamlara Batılı ülkelerin sessiz kaldığını vurgulayan Alkan, şunları kaydetti: 

"Yanıbaşımızda katledilen masumların acısını yüreğimizde hissediyoruz. Halep'teki katliamların bir an önce durdurulması için ne varsa yapılmalı. 22 sivil toplum kuruluşunun dahil olduğu platformumuz, üniversite öğrencilerinin başlattığı yardım kampanyasına destek oluyor. Biz millet olarak her zaman mazlumların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Suriye'de yardıma muhtaç olan Müslüman kardeşlerimize elimizden gelen yardım yapılmalı."

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Eyüp Yenigül de Halep'te masum sivillere karşı yapılan zulmün kendilerini derinden etkilediğini ifade etti.

Kampanya kapsamında Türkiye'nin değişik yerlerinden katkı gelmesinin, Türk milletinin yardıma verdiği değeri ortaya koyduğunu ifade eden Yenigül, "Suriye'de zor şartlar altında yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için yardım toplamaya devam edeceğiz." dedi.

Eyüp Yenigül, 16 Aralık Cuma gününe kadar Selimiye Camisi arkasındaki İlahiyat Fakültesi önündeki kampanya noktasında yardımları kabul edeceklerini kaydetti.

'Halep Yardım Bekliyor' kampanyası

Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin başlattıkları "Halep Yardım Bekliyor" kampanya kapsamında temin edilen 250 bin kıyafet ve 125 gıda kolisi, Suriye'ye gönderildi.

Biz Ümmetiz Platformu Temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, AA muhabirine, üniversite öğrencilerinin düzenlediği kampanya kapsamında temin edilen 250 bin kıyafet ve 125 gıda kolisinin daha Suriye'ye nakledildiğini söyledi.

Altıntaş, 3 tır dolusu malzemeyi Halep'e yakın köy ve kasabalarında barınan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını dile getirdi.

Yardımların bulunduğu 3 tır Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısından Suriye'ye geçiş yaptı.

İdlib'e yardım
Hayrat Yardım Derneğince İdlib'teki ailelere kuru gıda, meyve ve sebzenin yer aldığı 20 tonluk yardımda bulunuldu.

Derneğin Suriye çalışmaları temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşger, yardımların aralıksız süreceğini belirterek, "Kış mevsiminin gelmiş olmasından dolayı Suriyeli kardeşlerimizin kışlık ihtiyaçları arttı. Halkımızı bu yönde yardım yapmaya çağırıyorum. Daha fazla aileye destek olmalıyız." dedi.aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.