Üniversite öğrencilerinden depremzedelere yardım

Üniversite öğrencilerinden depremzedelere yardım

Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Kulübü öğrencileri, geçtiğimiz yıllarda meydana gelen Van depreminin ardından, bölgede yaşayan ihtiyaç sahibi kimseler için yardım gönderdi.

Fakültenin Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sedat Bay, öğrencilerle birlikte Hayat Ağacı Derneği’ni ziyaret etti. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, misafirlere eşlik ederek, Hayat Ağacı Derneği ve Gıda Bankası’nın çalışma yapısı hakkında bilgi verdi. Sivas’ta ihtiyaç sahibi kimselerin Gıda Bankası’ndan ücretsiz alışveriş yaptığını belirten Avcı, her aileye alışveriş limitleri dışında iki buçuk kilogram civarında et verildiğini söyledi. Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, bağışların ve dağıtılan yardımların kayıtlı bir şekilde organize edildiğini belirterek, Gıda Bankası’nın şeffaf bir şekilde faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Kulübü öğrencileri ise Van için 3 haftalık bir sürede yardım topladıklarını belirterek, yardım kampanyasında kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Üniversite öğrencileri, ihtiyaç sahiplerine market şeklinde ücretsiz alışveriş sağlayan Gıda Bankası’nı yeni gördüklerini ifade ederek, bu şekilde bir yardım yapıldığı için katkı sağlayan herkese teşekkür ettiler.

Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sedat Bay ise Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Kulübü öğrencilerinin Van için yardım kampanyası düzenlediklerini belirterek, 24 çuvaldan oluşan yardım malzemelerinin Sivas Belediyesi’nin katkılarıyla Van’a ulaştırıldığını ifade etti. 23 yıldır Sivas’ta yaşadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Sedat Bay, Gıda Bankası’nın, Türkiye’nin en hayırlı kurumlarından biri olduğunu belirterek, yardım faaliyetlerinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.