Üniversite hazırlık sınavına ücret kaldırıldı

Üniversite hazırlık sınavına ücret kaldırıldı

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi arasında 'Ücretsiz YGS-LYS Sınavlarına Hazırlık Kursu' kapsamında ilgi işbirliği protokolü imzalandı.

'Ücretsiz YGS-LYS Sınavlarına Hazırlık Kursu' protokolü çerçevesinde Nişantaşı Üniversitesi ve Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda maddi durumu yetersiz olup, dershaneye gidemeyen Yüksek Öğrenime Giriş Sınavlarında 180 puan barajını aşan öğrencilere yönelik 15 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında öğretmenlerin gözetim ve denetiminde LYS hızlandırma programı gerçekleştirilecek. Hafta sonları Nişantaşı Üniversitesi Bayrampaşa Kampüsü'nde gerçekleştirecek olan eğitime, 5 hafta boyunca 233 öğrenci katılacak.

Projenin, protokol imza töreninde, İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Gür ve Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol'un katıldığı törende okul müdürleri, veliler ve öğrenciler de bulundu.

Tören öncesinde imzalanacak olan protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, üniversitelerin en büyük eksiğinin biraz daha soyut merkezler haline gelmeleri olduğunu dile getirdi. Uysal, birincil hedeflerinin, Nişantaşı Üniversitesi'nin fayda ve karma değer sağlayan bir yer haline getirmek olduğunun altını çizerek, topluma fayda sağlayacak, etkin projelerde daima var olmak istediklerini söyledi.

Törenin açılış konuşmasını Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal yaptı. Uysal, geleceği emanet edecekleri gençlerin yetişmesinde rol oynayacak böyle bir projeyi üniversite olarak gerçekleştirmekten çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol, uygulanacak projenin ve lise eğitiminden sonra öğrencileri bir üniversiteye yerleştirmenin öneminden bahsetti. Bu projenin bir ekip işi olduğunu vurgulayan Yeniyol, çok güçlü bir ekip olduklarını ve bu şekilde daha çok projeye imza atmak istediklerini ifade etti.

İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Gür, üniversite eğitiminin ve üniversiteye hazırlık aşamasının gençlerin geleceği için ne kadar belirleyici olduğunun altını çizerek projenin oluşmasından mutluluk duyduğunu belirtti. İmzalanan bu protokolün modüler bir çalışma olduğunu belirten Gür, önümüzdeki dönemlerde İstanbul genelinde de bu ve buna benzer projeleri hayata geçirmek istediklerini belirtti.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise projenin, yenilenen müfredata uygun dev bir yatırımın gerçekleşmesinin ilk hamleleri olduğunu söyledi. Eğitim kurumlarının güçlü olmasının önemine de değinen Yıldız bu projenin Nişantaşı Üniversitesi ile birlikte Bayrampaşa'da başlamış olsa da örnek teşkil edeceğini ve başka bölgeleri de kapsayacağını söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ise dünyanın iyiliğe ihtiyacı olduğunu ve dünyanın geleceği için iyi şeyler yapmak gerektiğini, bu işbirliğinin de buna hizmet ettiğini belirtti.

Programın sonunda ise, İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol ve İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Gür, derslikleri gezerek öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet etti.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ziyaret ettiği sınıflardan birinde öğrencilere matematik dersi anlattı.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.