Üniversite Ek Yerleştirmeleri ne zaman yapılacak? (2017)

Üniversite Ek Yerleştirmeleri ne zaman yapılacak? (2017)

14 Ağustos itibari ile Üniversite Kayıtlarının başlaması, Üniversite Ek Yerleştirmeleri için bekleyenlerin de gözlerini ÖSYM'ye çevirdi. 2017 Üniversite Ek Yerleştirmeleri ne zaman? sorusuna yanıt arayan binlerce üniversite adayı var.

2017 Üniversite maratonu tüm hızı ile devam ediyor. ÖSYM, geçtiğimiz hafta Üniversite Tercih Sonuçlarını açıklamıştı. Son günlerde anlaşılan bir hata ile Yerleştirme Sonuçları yeniden hesaplanmış, ardından 14 Ağustos 2017, yani dün itibari ile Üniversite Kayıtları başlamıştı.

Yerleştirme Sonuçları'nın açıklanmasından sonra Üniversitelerde kalan boş kontenjanlar da açıklansa da, Ek Yerleştirmeler için kayıt döneminin sona ermesi beklenecek.

2017 Üniversite Ek Yerleştirmeleri ne zaman?

14 Ağustos itibari ile başlayan Üniversite Kayıtları 18 Ağustos 2017 itibari ile sona erecek. Ardından kayıt yaptırmayanlar da boş kontenjanlara dahil edilince, Ek Yerleştirmeler 2017 için bekleyiş başlayacak. ÖSYM, henüz 2017 LYS Ek Yerleştirmeleri için kesin bir tarih vermedi. 

2017 Üniversite Ek Yerleştirme Tarihleri duyurulduğu an sizlerle paylaşacağız.

Üniversite Kayıtlarının bitişinin ardından ÖSYM ilk olarak Ek Yerleştirme Kılavuzu'nu açıklayacak. Ek Yerleştirme hakkı bulunan öğrenciler yerleştirme tercihlerini bu kılavuz rehberliğinde yapacak. 2017 Ek Yerleştirme Başvurusu yapabilmek için 15 TL bir ücret ödemeniz gerekecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.