Üniversite Desteğiyle Göllerde Kuş Sayımı

Üniversite Desteğiyle Göllerde Kuş Sayımı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, 3 gölde ‘Kış Ortası Kuş Sayımı’ gerçekleştirildi.

Çalışma, türlerin kış aylarındaki dağılımını belirleyerek elde edilen verilerle tespit edilen alanların korunmasını amaçlıyor.

Uluslararası Su Kuşu Sayımlarının (USS) bir parçası olan Kış Ortası Su Kuşu Sayımları (KOSKS), aynı zamanda Uluslararası Sulakalan Kurumu (Wetlands International) tarafından organize edilen küresel bir sayım organizasyonu olma özelliği taşıyor. Bu kapsamda, her yıl Batı Palearktik ve Güneybatı Asya’da 20 bin alanın kış ortasında sayım yapılıyor. Su kuşu sayımları, genel olarak alanlar ve türler bazında su kuşu popülasyonlarının, kısa ve uzun vadede gösterdikleri eğilimleri ortaya koymayı amaçlıyor. Bu sayımlarla, türlerin kış aylarındaki dağılımı belirleniyor ve elde edilen veriler ışığında tespit edilen alanlar korunuyor.

Afyonkarahisar’da sayımlar Eber, Karamık ve Karakuyu göllerinde yapıldı. Sayımlara; AKÜ Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, AKÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Hesna Kandır, Kuş Gözlemcisi Zeynep Erturhan, Devlet Demiryolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde görevli Kuş Gözlemcisi Mustafa Erturhan ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Afyon Şube Müdürlüğü'nde görevli Ufuk Ev ve Şenol Yıldız katıldı.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.