Üniversite Camisi, Dualarla İbadete Açıldı

Üniversite Camisi, Dualarla İbadete Açıldı

Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan Üniversite Camisi, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in katıldığı törenle ibadete açıldı.

Bakan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, üniversitenin camiye kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, kış gününde olmalarına rağmen gönüllerinin sımsıcak olduğunu, üniversitenin güzel bir esere kavuşmasına şahitlik ettiklerini söyledi.
 
Caminin hayırlı olması dileğinde bulunan Yılmaz, "Caminin toplumumuzun birliğine, beraberliğine, dayanışmasına, ilminin artmasına, ahlakının güzelleşmesine katkıda bulunmasını temenni ediyorum" dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de üniversite ile caminin birbirini tamamlayan iki kurum olduğunu belirtti.
 
Üniversitelerin aklın, mabetlerin de kalbin önünü açtığını vurgulayan Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Üniversitelerde mabet, cami ve üniversite tarih boyunca bütün medeniyetlerde birbirinden ayrılmaz iki önemli müessesedir. Biri toplumların, milletlerin aklını besler, aklının önünü açar, diğeri de kalbin önünü açar. Üniversite ile mabedi ayırdığınız zaman akılla kalbi, vahiy ile aklı, kitabın ayetleri ile kainatın ayetlerini birbirinden ayırmış olursunuz. Tabiatta, kainatta ve insanda bütünlük ve birlik için üniversite ile mabet birlikte olması gerekir."
 
Tarih boyunca bütün üniversitelerin mabetlerden doğduğunu ifade eden Görmez, daima beraber olduklarını, dünyadaki bütün üniversitelerin merkezinde bir mabedin bulunduğuna dikkati çekti.
 
Görmez, "Ülkemizde, tarihimizde üniversitelerimizin içinde bugüne kadar mabetlerin olmayışı bir eksiklik olmuştur. Onun için üniversitede caminin kurulması gençlerimizin bir taraftan kendi akıl dünyalarını geliştirmek için eğitim almaları bir taraftan gönül dünyalarını zenginleştirmek için camiyle, mabetle tanışmaları son derece önemlidir" dedi.
 
Konuşmaların ardından okunan dualarla cami, ibadete açıldı.
 
Açılışa Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, diğer yetkiler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.