UNICEF'ten rekor yardım çağrısı

UNICEF'ten rekor yardım çağrısı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2014 yılı faaliyetleri için rekor yardım çağrısında bulunarak, 2.2 milyar dolar mali yardım yapılmasını istedi.

UNICEF Acil Durum Programları Yöneticisi Ted Chaiban, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde yaptığı basın toplantısında, UNICEF'in bu yıl, 85 milyon insana yardımda bulunmayı planladığını, bunların 59 milyonunun çocuk olduğunu bildirdi.

Bu yılki çağrının şu ana kadar UNICEF'in yaptığı en büyük miktardaki mali yardım çağrısı olduğuna işaret eden Chaiban, bu miktarın yüzde 40'ının Suriyeliler için harcanacağını kaydetti.

Suriye'deki ve bölgedeki ülkelere sığınan Suriyeliler için 835 milyon dolara ihtiyaç duyduklarını belirten Chaiban, bu miktarın çocukların aşılanması, su, temizlik, eğitim, koruma gibi konularda kullanılacağını kaydetti.

Çatışma, doğal felaket ve diğer acil durumlar altında 50 farklı ülkede yaşamlarını sürdüren çocuklara yardımda bulunacaklarını bildiren Chaiban, Güney Sudan'dan yeni döndüğünü ve buradaki çatışma ortamının milyonlarca masum çocuğun hayatlarını tahrip ettiğini anlattı.

Güney Sudan'da 400 bin çocuk ve ailelerinin yerinden olduğunu ifade eden Chaiban, ülkede 3.2 milyon insanın yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

UNICEF, geçen yıl 1.7 milyar mali yardım talebinde bulunmuş, geçen yıl sonu itibarıyla bu talebin yüzde 59'u karşılanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.