UNICEF: Suriye’de 2 milyon kişi susuz

UNICEF: Suriye’de 2 milyon kişi susuz

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Suriye’nin Halep kentine yönelik hava saldırıları sırasında kente su sağlayan istasyonların zarar görmesi nedeniyle yaklaşık 2 milyon kişinin susuz kaldığını duyurdu.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Suriye’nin ikinci büyük kenti Halep’te rejim bombardımanlarının pompalama istasyonuna zarar vermesinin ardından yaklaşık 2 milyon sivilin susuz kaldığını duyurdu. Açıklamada, “Gece yarısı gerçekleştirilen yoğun hava saldırısı Halep’in doğusunda 250 bin kişiye su sağlayan Bab El Nayrab su pompalama istasyonu zarar gördü. Şiddet, onarım ekiplerinin istasyona ulaşmasını engelliyor” denildi. Ayrıca misilleme olarak doğuda bulunan ve kentin batısında yaşayan 1 buçuk milyon kişiye su sağlayan Süleyman El Halabi istasyonunun da kapatıldığı belirtildi.

Rejim kontrolündeki bölgelerde daha güvenli alternatif istasyonların bulunduğu bildirilen açıklamada, acil su kamyonlarının kent boyunca görevlendirildiği aktarıldı. Bu durumun çocukların hayatta kalabilmesi için hassas bir konu olduğu kaydedilen açıklamada, tüm tarafların su altyapısına yönelik saldırılarını sonlandırması ve ekiplerin onarımın yapılabilmesi için istasyonlara ulaşımına izin verilmesi çağrısında bulunuldu.

 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.