Umudumuz sorunun BMGK'da çözüme kavuşması

Umudumuz sorunun BMGK'da çözüme kavuşması

Hollande, İsrail-Filistin sorunun BMGK'da çözülmesi umudunu dile getirdi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İsrail-Filistin sorunun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) çözüme kavuşturulmasını umduğunu söyledi.
 
Hollande, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile Elysee Sarayı'nda görüştü. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Hollande, Gazze'de yaşanan ve 2 binden fazla insanın ölümüyle sonuçlanan olaylar sonrası kalıcı barışın sağlanması için Abbas'ın izlediği politikayı takdirle karşıladığını ve Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını söyledi. Hollande, Gazze'nin yeniden inşa edilmesi için destek olacaklarını belirtti.
 
Bölgede kalıcı barışa ulaşmak için sıkı askıya alınan müzakerelerin tekrar başlatılması gerektiğini vurgulayan Hollande, İsrail-Filistin sorunun BMGK'de çözülmesini umduğunu ifade etti. Hollande, Abbas'la terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve diğer terör örgütlerinin büyük tehdit oluşturduğu konusunda fikir birliği içinde olduklarını belirterek "Irak'ı tehdit eden bütün bölgeyi tehdit eder. Irak'a havadan düzenlediğimiz müdahale IŞİD'i zayıflatmayı hedefliyor" dedi.
 
Filistin Devlet Başkanı Abbas ise Filistin halkının huzuru ve bağımsızlık mücadelesi için gösterdiği destekten dolayı Fransa'ya teşekkür etti. Abbas "İsrail'in Filistin topraklarını işgaline ve ayrımcı politikalarına son verilmesi için sorunun uluslararası arenada tartışılması gerekiyor. Artık zamanı geldi. Halkımızın bütün haklarını savunulması adına her türlü gayreti sarf edeceğiz. " dedi. Abbas, yaklaşık 66 yıldır devam eden sorunun çözülmesi için bütün ülkelerin ahlaki ve siyasi sorumluluk üstlenmeleri gerektiğini vurguladı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.