Umreye gidenler Kudüs'ü de ziyaret edebilecek

Umreye gidenler Kudüs'ü de ziyaret edebilecek

Diyanet İşleri, yoğun talep üzerine, Cumhuriyet tarihinde ilk kez umre ibadetine Kudüs’ü de ekledi. Umre için kutsal topraklara gidenler Mescid-i Aksa’yı da ziyaret edebilecekler

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın umre hizmetleri için aldığı karara göre, kutsal topraklara yapılacak ziyaretler, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’dan başlayacak.

Bu umre turları için kayıtlar, dün itibariyle başladı. İlk kafile, 15 Nisan’da İstanbul’dan hareket edecek. Vatandaşlar 3 gün Kudüs’te, 4 gün Medine’de ve 7 gün Mekke’de kalacaklar. Kayıt yaptırmak isteyenlerin il veya ilçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

ZİYARET PROGRAMI

Kudüs programında Mescid-i Aksa başta olmak üzere Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup’un kabirlerinin bulunduğu külliye, Hz. Davut’un kabri ile Selman-ı Farisi ve Rabiat’ül Adeviyye’nin kabirleri ziyaret edilecek. Kudüs’e yapılacak ziyaretlerde Mahmudiye Camisi, Hz. Ömer Mescidi gibi önemli kutsal mekânlar da ziyaret programına eklendi.

ESKİDEN DE VARDI

27-28 Aralık’ta yapılan, ‘2014 Hac Değerlendirme Toplantısı’nda ziyarete ilişkin ilk bilgiyi veren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, geçmişte Kudüs’ün umre programının bir parçası olduğunu, bugün de çalışmaların yürütüldüğünü ve yakın zamanda umre programına Kudüs’ün de ekleneceğini belirtmişti.

İSRAİL’DEN OLUMLU YANIT

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Kudüs’ün umre programına alınması konusunda temas kurdukları İsrail makamlarından olumlu yanıt aldıklarını belirterek şu bilgileri verdi:  “İsrail kişiye özel vize uyguluyor. Vizeyi alan vatandaşlar için umre programına Mescid-i Aksa da eklenecek. Kudüs, Osmanlı döneminde umre programındaydı, ancak Türkiye Cumhuriyeti’nde bu uygulama ilk olacak.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.