Umre'den dönen Musullular IŞİD mağduru

Umre'den dönen Musullular IŞİD mağduru

Umre ziyareti için Suudi Arabistan'a giden bir grup Iraklı mağdur...

Umre ziyareti için Suudi Arabistan'a giden bir grup Iraklı, IŞİD'in kontrolü ele geçirdiği Musul'a dönemiyor Havalimanı'nın kapalı olması nedeniyle evlerine dönemeyen Musullular, IKBY Başkanı Barzani'den yardım istedi.
 
Irak'ın Musul kentinden Umre ziyareti için Suudi Arabistan'a giden bir grup, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün bölgede kontrolü ele geçirmesi nedeniyle evlerine dönemiyor.
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir süre önce kutsal topraklara giden yaklaşık 500 kişilik Musullu, ziyaretlerini tamamlamalarına rağmen IŞİD'in Musul ve havalimanını ele geçirmesi nedeniyle memleketlerine gelemedi. Paralarının tükendiğini ve bir an önce ailelerine kavuşmak istediklerini anlatan umreciler, Erbil veya Süleymaniye'ye dönmek için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'den yardım talebinde bulundu.
 
Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, ülkenin en büyük kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.