Umre için ek vergi kararında geri adım sinyali

Umre için ek vergi kararında geri adım sinyali

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Umreye ikinci kez gidenlerden ne kadar ücret alınacağını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Suudi Arabistan'ın Umreye ikinci kez gideceklerin 2 bin Suudi Arabistan riyali ek vergi ödemesi yönünde  karar aldığına ilişkin haberleri hatırlattı.

Konuyu hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'da  bulunduğu sırada öğrendiğini belirterek "Orada, müşterek çalıştığımız Suudi  Arabistan şirketinin yetkililerine bu konuyu sorduğumuzda böyle bir çalışmanın  yapıldığını, Kral'ın henüz bu kararı onaylamadığını söylemişlerdi." dedi.
"SUUDİ ARABİSTAN ISRAR ETMEYECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Yılmaz, bu gelişmenin ardından İslam ülkelerinden karara büyük tepki  geldiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu kararın bu yıl uygulanmayacağını tahmin ediyoruz. Kesin olmamakla  beraber böyle görünüyor. Son yıllarda ikinci defa umreye gidenlere ek vergi  uygulanacağı söylendi. Sonradan 'Aynı yıl ikinci defa gidenler' diye düzelttiler.  Her iki halde de mantıklı bir şey görünmüyor. Suudi Arabistan, bu kararında    ısrar etmeyecek gibi görünüyor. Bence bunun yolu fiyatları indirmek, kolaylıkları  çoğaltmak, talebi artırmaktır. "
"BUNU YENİDEN MÜZAKERE EDECEKLER DİYE ÜMİT EDİYORUM"

Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarının tabana vurmasından dolayı  ekonomik sıkıntı içerisinde olduğuna dikkati çeken Yılmaz, Suudi Arabistan'ın  memur maaşlarında bile kesintiye gittiğini, ek vergi kararında ekonomik  koşulların etkisi olduğunu dile getirdi.

Umreyi teşvik etmek için fiyatları düşürmek gerektiğini aktaran  Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şu anda umre mevsimi açıldı. Umre mevsiminde gelen insanlara  imkanları kolaylaştırdıkları zaman onların maddi ve manevi noktada kazançlı  çıkacaklarını düşünüyorum. Bunu yeniden müzakere edecekler diye ümit ediyorum."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum