Ümmetin hakiki bayramı Ayasofya'nın esaretten kurtulmasıdır

Ümmetin hakiki bayramı Ayasofya'nın esaretten kurtulmasıdır

Özcan: Ayasofya, Mescid-i Aksa ve Emevi cami kardeştir

Risale Haber-Haber Merkezi

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Ayasofya'nın cami olmasına kaşı çıkmasını eleştiren Mustafa Özcan, "Ümmetin hakiki bayramları Şam Emevi Camii’nin ve belki de ondan önce veya sonra Ayasofya Camii’nin esaretten ve tutukluluk halinden kurtulmasıyla olacaktır" dedi.

Akit'teki yazısında ümmetin her tökezlemesinden sonra daha güçlü bir şekilde ayağa kalktığını hatırlatan Özcan, "Salahaddin minberinin yakılmasından sonra küllerinden İslam Konferansı Örgütü doğmuştur. İngiliz Müstemleke Vekili Gladstone’un ‘Kur’an Müslümanların elinde kaldıkça onlara söz geçiremeyiz’ ifadeleri Bediüzzaman’ın himmetini tetiklemiş ve Risale-i Nur hizmetlerine kapı aralamıştır. 1857 yılında Babür İmparatorluğunun yıkılması ve Müslümanların adeta bellerinin kırılması Hindistan’da eğitim seferberliğine neden olmuştur. Müslümanlar eğitim yoluyla ayağa kalkmışlar ve bu hadiseden 90 yıl sonra da Pakistan ayağa kalkmıştır. Meydan okumalara böyle mukabele etmişlerdir" dedi.

Ayasofya, Mescid-i Aksa ve Emevi caminin kardeş olduğunu ifade eden Özcan, "Halep’teki Camii Emevi, Şam’daki Camii Emevi’nin kardeşidir. Keza Ayasofya ve Mescid-i Aksa’nın da kardeşidir. Halep’teki Camii Emevi kurtuldu ve darısı bütün esir mabetlerin başına. Ümmetin hakiki bayramları Şam Emevi Camii’nin ve belki de ondan önce veya sonra Ayasofya Camii’nin esaretten ve tutukluluk halinden kurtulmasıyla olacaktır. Bu halkalar Kudüs’le ve Mescid-i Aksa ile taçlanacaktır. Vema zalike alellahi biaziz." şeklinde yazdı.

AYASOFYA'NIN AÇILMASI İÇİN KİM, NE DEDİ? TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum