UMED: Haber siteleri basın kanunu kapsamına alınmalı

UMED: Haber siteleri basın kanunu kapsamına alınmalı

18 yıllık süreç içerisinde haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmamasının kabul edilemez olduğu vurgulandı

Risale Haber-Haber Merkezi

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), internet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmasıyla ilgili adım atılmasını talep etti. İnternet medyası çalışanlarının da Basın İş Kanunu kapsamına alınmasını isteyen UMED, artık yasal bir çerçevenin çizilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
 
Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), yazılı bir açıklama yayımlayarak, internet haber sitelerinde çalışanların Basın İş Kanunu'nun sağladığı iş ve sosyal güvenceden yararlanmalarına imkan sağlanmasını talep etti.
 
Türkiye'de gerçek anlamda internet medyasının 1999 yılından bu yana yayıncılık yaptığına vurgu yapılan açıklamada, 18 yıllık süreç içerisinde haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmamasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.
 
Türkiye’de internet gazeteciliğinin gelişmesine olumlu katkı sağlamak için, yasal çerçeve içerisinde bazı hak ve imkanların sağlanması gerektiğine değinilen açıklamada, “Haber sitelerinin tanımı ve kapsamını yaparak, ivedi Basın İş Kanunu'nun sağladığı iş ve sosyal güvenceden yararlanmalarına imkan sağlanmalıdır. Daha fazla zaman kaybedilmeden, internet medyası Basın Yasası'na dahil edilmelidir. Haber portallarında çalışan gazeteciler sarı basın kartı sahibi olabilmeli, site resmi ilan alabilmelidir. İnternet medyasının hukuki zemine oturmasını sağlamak için bu reformu gerçekleştirmek elzemdir” denildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.