Uluslararası Müslüman medyadan ortak hareket kararı

Uluslararası Müslüman medyadan ortak hareket kararı

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen, "Uluslararası İslami Medya Konferansı" sona erdi. Konferansta Müslüman medya organlarının ortak hareket etmesi konusunda mutabakata varıldı

Filistin Haber Ajansı Baş Editörü Jamil Dababat, kitle iletişim araçlarıyla Filistin'in küresel bağımsızlık mücadelesini desteklemeyi ve Ortadoğu'daki sorunların çözümüne katkıda bulunmayı amaçlayan konferansın kapanışında yaptığı konuşmada, "İsrail'in Filistinli gazetecilere uyguladığı yasa dışı yaptırımlar, son dönemde yüzde 28 oranında arttı. Elimizdeki resmi rakamlara göre, 19 Filistinli gazeteci, haksız bir muamele ile İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunuyor." ifadelerini kullandı. 

Kudüs'teki İsrail işgaline de değinen Dababat, "Kudüs topraklarında yaklaşık 300 bin Filistin vatandaşının bulunduğu bölge, işgal ve baskı altındadır. Bu konferans vesilesiyle herkesin, kutsal topraklar Kudüs'teki baskıya daha fazla ilgi göstermesini diliyorum." diye konuştu. 

Konferansın sonunda ortak deklarasyon yayımlandı. Deklarasyonda, Müslüman medyasının İslam dünyasında yaşanan sorunlara, özellikle de Filistin meselesine çözüm bulmak için birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiği vurgulandı. 

Ortak deklarasyonda batılı ve siyonist medya tarafından yayımlanan İslamofobia haberlerine karşı mücadele etme, Filistin ve Kudüs'teki gelişmelere öncelik verme, Müslüman medya birimlerinin teknik olarak güçlenmesinde ortak hareket etme konusunda mutabakata varıldığı kaydedildi. 

Cakarta'daki Antara Haber Ajansı'nda düzenlenen konferansa 50 ülkeden haber editörleri katıldı. 

İki gün süren konferansta, Türkiye'yi Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ile Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Ömer Faruk Tokat, temsil etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.