Uluslararası Kur’an-ı Kerim Kitabeti ve Hat Yarışması Sonuçlandı

Uluslararası Kur’an-ı Kerim Kitabeti ve Hat Yarışması Sonuçlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an-ı Kerim yazmaya teşvik etmek ve hat sanatına hizmet etmek amacıyla “Türkiye 1. Uluslararası Kur’an-ı Kerim Kitabeti ve Hat Müsabakası” düzenledi.

Kur’an-ı Kerim’in güzel bir eda ve sada ile usûlüne uygun okunması ve anlaşılmasının yanı sıra güzel bir hüsnü hat ile hatasız kitabeti için çalışma ortaya koyan Diyanet İşleri Başkanlığı, uluslararası düzeyde hat yarışması düzenledi. 22 eser birincilik için yarıştı.

Kriterler belirlendi

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından organize edilen yarışmada, metinlerin Resm-i Osman-i nesih hattıyla yazılması istendi. Duhan, Necm, Rahman, Vakıa, Asr, Hümeze, Fil, Kureyş, Maun, Kevser, Kafirun, Nasr, Mesed, İhlas, Felak ve Nas Sureleri yazılacak metinler olarak belirlendi.

22 eser yarıştı

Söz konusu şartlara göre müsabakaya katılan 22 eser Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Sanat tarihçisi Prof. Uğur Derman, Hattatlar, Hüseyin Kutlu, Mehmet Özçay, Katar’dan Ubeyde Salih Elbenki ve Cezayir’den Muhammed Sefarbati’nin oluşturduğu jüri tarafından titizlikle incelendi.

Birinci Irak’tan

Yarışmada Irak’tan Hadi Kadhim Nayyef birinci olurken, Filistin’den Ihab İbraheem Ahmed Thabet ikinci, Suriye’den Jouma Hamaher Mohammed üçüncü oldu.

“Kur’an-ı Kerim yazacaklar”

Yarışmada dereceye giren hattatlara Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı ve yarışma jürisi refakatında Kur’an-ı Kerim yazdırılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.