'Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu'nun hazırlıkları sürüyor

'Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu'nun hazırlıkları sürüyor

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesince 2-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek "Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu"na yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyenin katılması bekleniyor.

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesinin 2-5 Kasım tarihleri arasında ortaklaşa düzenleyeceği "Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu"nda 281 sunum yapılacak.

Kentin tanıtımı için arkeoloji, tarih, tarım, sanat, güneş enerjisi, sanayi, ticaret, turizm, kültür, mimari, inanç, dil ve edebiyat, gençlik, kalkınma, spor gibi 27 konu başlığıyla ilgili sunumların yapılacağı sempozyumun hazırlıkları sürüyor.

Diyarbakır'ın dünü ve bugününün ele alınacağı sempozyumda, belirlenen konu başlıklarında kentle ilgili çalışması bulunan herkesin başvurabilmesi için duyuru yapıldı, bu kapsamda çalışmaları bulunan yurt dışı ve yurt içindeki akademisyenlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiye davetiye gönderildi. Bu kapsamda UNESCO Türkiye Komitesi de davet edildi.

Oluşturulan web sayfasıyla duyurusu yapılan sempozyumun tanıtımı için tüm bakanlıklara, 81 il valilikleri ve belediyeleri, devlet ve 60'a yakın vakıf üniversitesine afiş ve broşür gönderildi, kentte yaşayanlara yönelik duyuru.

281 sunum yapılacak

Başvuruları değerlendirmek üzere kurulan 25'i yabancı 142 akademisyenin yer aldığı Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu Bilim Kuruluna, yurt içi ve yurt dışından şimdiye kadar 365 konu başlığında bildirim başvurusu yapıldı, bunlardan kabul edilen 18'i yabancı 281 bildirimin sunumu 400 kişi tarafından yapılacak.

Sempozyuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar da davet edildi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde 2 Kasım'da başlayacak sempozyum, konularına göre kentteki birçok salonda yapılacak sunumlarla devam edecek. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.