Ulusalcıların Diyanet'e Risale-i Nur öfkesi bitmiyor

Ulusalcıların Diyanet'e Risale-i Nur öfkesi bitmiyor

Sözcü gazetesi haberi "Hükümetten ‘nurculuk’ zammı!" başlığı ile verirken

Risale Haber-Haber Merkezi

Bakanlar Kurulu, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi'ne tahsis edilen sermayeyi yüzde 100 artışla 40 milyon liraya çıkardı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında, "Diyanet İşleri Başkanlığı Dinî Yayınlar Döner Sermaye İşletmesine tahsis edilen sermayenin 40 milyon liraya çıkarılması kararlaştırıldı" denildi.

Bu karar ulusalcı medyada farklı bir şekilde yansıdı. Sözcü gazetesi haberi "Hükümetten ‘nurculuk’ zammı!" başlığı ile verirken "Diyanet'in dini yayınlar sermayesi 40 milyon liraya çıkarıldı. Bu ödenekle Risale-i Nur Külliyatı gibi dini yayımlar basılacak" ifadelerini kullandı.

Haber şöyle:

“Dindar gençlik yetiştirme” projesinde hükümet yeni bir adım daha attı. Diyanet’in dini yayınlar sermayesi yüzde 100 artırıldı. sermaye artırımının aynı zamanda “Gülen cemaatinin önünü kesmek için” Risale-i Nur Külliyatı basımı için yapıldığı belirtiliyor.

RİSALE-İ NUR KÜLLİYATI İÇİN Mİ?

Hükümetin bu adımının ‘nurcular için’ yapıldığı belirtiliyor. Risal-i Nur Külliyatı, nurcu cemaatler içerisinde Fethullah Gülen hareketinin kontrolünde bulunuyordu. Kulislerde bu uygulamanın, Fethullah Gülen hareketinin bu kozunu engellemeye yönelik olduğu konuşuluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman daha önce yaptığı açıklamada; şartları taşıyan tüm yayınevlerine, Risale-i Nur Külliyatı için basım izni verildiğini söylemişti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum