Uludağ’a teleferik seferleri için geri sayım başladı

Uludağ’a teleferik seferleri için geri sayım başladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yenileme çalışmaları hızla devam eden teleferikte yolculu seferlerin mart ayı içinde başlayacağını söyledi.

Başkan Altepe, Uludağ’ın Sarıalan bölgesindeki teleferik istasyon inşaatı ve hat çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi olarak erişilebilir ve ulaşılabilir Bursa yolundaki faaliyetlere deniz, kara ve havada devam ettiklerini belirten Altepe, bunlardan birinin de teleferik projesi olduğunu kaydetti.

Uludağ’ı kış olduğu kadar yaz turizmine de hazırlamayı hedeflediklerini anlatan Altepe, kış ve yaz Uludağ’a olan erişimi kısaltmak ve dünyanın gözbebeği olan turizm merkezini lastik tekerlekli araçlardan bağımsız hale getirmek istediklerini söyledi. Başkan Altepe, bu amaçla mevcut teleferiği yenileme yönünde 2013 yılında başlattıkları çalışmalarda sona geldiklerini hatırlattı.

100 VAGON ULUDAĞ’A YOLCU TAŞIYACAK

Şu anda Uludağ’ın Sarıalan bölgesinde kabinlerin konulacağı istasyon binasının tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Başkan Altepe, “Montaj işlemleri de bitmek üzere. Zemin düzenlemeleriyle beraber 20 gün sonra buradaki sistem kullanıma hazır hale gelecek. Yaklaşık 100 adet vagon, yolcular için dönmeye başlayacak” dedi.

Mart ayı içinde başlatılması düşünülen seferlerle birlikte Bursa’yla Uludağ arasının 12 dakikaya ineceğini anlatan Altepe, her 19 saniyede bir vagonun yolcu taşıyacağını söyledi.

Sirkülasyonun çok yoğun olacağını anlatan Başkan Altepe, “Artık teleferik için eskisinde olduğu gibi saatlerce sıra beklenmeyecek. Dost ve misafirlerimiz, dakikalar içinde Uludağ’a ulaşma imkanı elde edecekler. Lastik tekerlekli araçlar olmayacağı için kirlilik ve karmaşa da yaşanmayacak. Turizm canlanacak. Bursa’mız için insanımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

2013 yılında başlatılan teleferiğin yenilenmesi çalışmalarında Teferrüç İstasyonu’yla Sarıalan arasındaki hattın tamamıyla modernize edildiğini belirten Başkan Altepe, tüm sistemin yenilendiği çalışmalarını kış şartlarına rağmen sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.