Uludağ'a teleferik seferleri 1,5 sene aranın ardından başlıyor

Uludağ'a teleferik seferleri 1,5 sene aranın ardından başlıyor

Bursa'nın simgesi haline gelen teleferik, bir buçuk yıl aranın ardından yenilenmiş haliyle 7 Haziran itibariyle seferlerine başlıyor.

Bursa ile Uludağ arasında ulaşımın sağlanması amacıyla yaptırılan ve 1963 yılında başladığı seferlerle bugüne kadar milyonlarca kişiyi Uludağ’a taşıyan teleferik hattı, yenilenen yüzüyle 19 ay aradan sonra yeniden hizmete açılıyor. Yaklaşık yarım asır boyunca hizmet veren ve yılların yorgunluğu nedeniyle talebi karşılamakta zorlanan eski teleferik hattında son sefer 1 Kasım 2012 tarihinde yapılmıştı. Son seferin ardından hat tamamen sökülürken, yerine günümüz teknolojisine uygun, modern gondol tipi kabinlerden oluşan yeni teleferik hattının Teferrüç – Sarıalan arasındaki ilk etabı tamamlandı.

Yeni sistemle birlikte eskiden zor ve sıkıntılı olan seyahat daha da kolaylaşmış oldu. Daha önce 40 kilometre hızla esen rüzgarda sefere çıkamayan kabinlerin yerini 80 kilometre hızdaki rüzgarda bile çalışan kabinler aldı. Her 19 saniyede bir kalkan kabinlerle sıra bekleme derdi de ortadan kalktı. Sadece Bursalıların değil yerli ve yabancı turistlerin de merakla beklediği yeni teleferikte seferler 7 Haziran Cumartesi günü başlıyor.

Bu arada teleferikte yolculu seferlerin başlamasıyla dolayısıyla düzenlenmesi planlanan ve olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edilen açılış töreni önümüzdeki günlerde protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.