Ülkesinde İslam'ı yasakladı camileri kapattı!

Ülkesinde İslam'ı yasakladı camileri kapattı!

İslam'ın kendi kültürleriyle uyuşmadığını ileri süren Angola,dini resmen yasakladı. Angola'da 90 bin Müslüman yaşıyor

Afrika ülkesi Angola, İslam'ı resmen yasakladı. 31 Ağustos'ta bir açıklama yapan devlet başkanı Jose Eduardo dos Santos, ülkelerindeki tüm İslami etkileri tamamen ortadan kaldırmak istediklerini söyledi.

Yasağı ilk olarak Angola Kültür Bakanı Rosa Cruz de Silva duyurdu. "İslamiyetin tanınma sürecinin Adalet ve İnsan Hakları Bakanlığı tarafından onaylanmadığını söyleyen Kültür Bakanı, camilerin bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacağını ilan etti.

16 milyon nüfuslu Angola'da, 90 bin civarında Müslümanın yaşadığı belirtiliyor. Müslümanların büyük çoğunluğunu Batı Arika ülkelerinden gelen göçmenler oluştururken, Lübnan kökenliler de önemli bir yekûnü teşkil ediyor.
Angola'da İslam karşıtı tutum iki sene önce Ekim ayında başlamıştı. Ülkenin başkenti Luanda'da bulunan caminin minareleri yıkılırken, İslamiyet'in resmen yasaklandığı haberleri gelmiş, ama daha sonra Angolalı yetkililer, İslamiyet'in yasaklanmadığını söylemişlerdi.

Angola nüfusunun yüzde 95’ini Protestan Hristiyan. Ülkede bulunan Müslümanların oranı ise nüfusun yüzde 3'ünü oluşturuyor. Angola'dnın başkentinde sadece iki cami bulunuyordu.  Angola'nın lik kapatma kararı karşısında ülkedeki Müslümanların lideri Nuru'l-İslam Camisi imamı Şeyh Osman İbn Zeyd, "Angola hükümetinin camileri kapatma kararı aldığı doğru değildir. Kültür Bakanlığı ve Din İşleri Direktörlüğü ile iletişim halindeyiz, bize böyle bir şeyin olmadığına dair bilgi verdiler" demişti. Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.