Ulaşıma sınır kararı iptal edilsin

Ulaşıma sınır kararı iptal edilsin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gazetecilerin ücretsiz ulaşım hakkına sınır getirmesi tepkiye neden oldu. Uygulamanın hak ihlali olduğunu belirten meslek örgütleri "Tüm gazetecilerin gündelik hayatlarına doğrudan etki eden bu sorun ortadan kaldırılmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden(UKOME) gazetecilere seyahat kartlarında geçiş sayısıyla ilgili kısıtlama getirildi. Gazeteciler karara tepki gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 31 Ocak 2013 tarihinde aldığı bir kararla sarı basın kartı sahibi gazetecilerin ücretsiz seyahat kartlarına geçiş sayısı kısıtlaması getirmiş ancak o dönem bu karar hayata geçirilmemişti. 

GÜNDE 10 AYDA 220 SINIRI 

UKOME kararına rağmen dönemin İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı çıkan kısıtlama haberleriyle ilgili gazetecilere bir kısıtlama olmadığı açıklamasını yapmıştı. Ancak karar yürürlüğe girdi. Gazeteciler artık günde 10, aylık 220 geçişle seyahat edebilecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından gazetecilerin ücretsiz seyahat kartlarına getirilen kısıtlamalara tepki göstererek kararın iptalini istedi. Konuyla ilgili yapılan basın açıklamada şunlar kaydedildi:

KARAR MAĞDUR ETTİ 

Ücretsiz seyahat kartlarıyla ilgili kısıtlamalar gazetecileri mağdur etmiştir. Bu karar, basın mensuplarını kapsarken, örneğin polisler, jandarma ve zabıtalar başta olmak üzere, pek çok ücretsiz kart sahibini kapsam dışında tutmuştur. İstanbul’da trafik yoğunluğu nedeniyle gazeteciler göreve giderken toplu taşıma araçlarını çok sık kullanmaktadır. Üyelerimizin ve tüm gazeteci meslektaşlarımızın gündelik hayatlarına doğrudan etki etmektedir. Bu uygulamanın çifte bir standart yarattığını tekrar hatırlatarak sınırlandırmanın acil olarak kaldırılmasını istiyoruz.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.