Ulaşım Problemine Alternatif Yol

Ulaşım Problemine Alternatif Yol

Antalya şehir içi ulaşımda yaşanan sıkıntıları çözmek için viyadüklü köprülü kavşak çalışmasıyla birlikte alternatif çevre yollarının yapılması da düşünülüyor.

Alternatif yollardan bir tanesinin de Korkuteli Kavşağı ile Havalimanı Kavşağı arasında Kepez ilçesinin kuzeyinde açılması planlanıyor.
 
Kepez Belediyesi, imar planında yer alan 20 kilometre uzunluğundaki yolun bir kısmını geçtiğimiz yıllarda ulaşıma açarken, yolun sadece Duacı ve Göçerler mahalleleri bölümü ile Altınova bölgesindeki kısmı kapalı bulunuyor.
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün katılımıyla geçtiğimiz günlerde yapılan hizmet istişare toplantısında, yolun kapalı olan bölümlerinin açılması gündeme geldi. Toplantıda yolun yatırım programına alınarak bir an önce açılması kararlaştırıldı.
 
Başkan Tütüncü, yol güzergahında imarla ve mülkiyetle ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını, yolun Altınova bölümünün imar uygulamasını da yaptıklarını aktardı. Yolun açılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını aktaran Başkan Tütüncü, şehrin kuzeyinde açılacak yolun hem kent için trafiğini rahatlatacağını hem Kepez’e ciddi bir hareketlilik getireceğini kaydetti.
 
EXPO 2016’YA YETİŞECEK
Yolun batı başlangıcının Antalya Bulvarı’nın Korkuteli Kavşağı’ndan olacağı, Kent Ormanı’nın kuzeyinden devam edecek olan yolun, atış poligonun batı kısmından ve Duacı Mahallesi’nin güneyinden geçerek Masa Dağı’na bağlanılacağı belirtildi. Yolun bu kısmın açılmasıyla bölgeye yapılacak olan şehir hastanesinin yol probleminin de çözüleceği ifade edilirken, yeni yolun Masa Dağı’nın doğu yakasından ve Fevzi Çakmak Mahallesi’nden geçerek ulaşıma açılmış olan Muammer Aksoy Caddesi ile birleştirileceği kaydedildi.
 
Daha sonra Kır Çiçeği Caddesi’nden devam edecek olan yolun Beşkonak Köprüsü’nden Altınova bölgesindeki 60 metrelik yolla buluşturulacağı, bu kısmın da yapılmasıyla birlikte 20 kilometre uzunluğundaki bulvar açılmasının Havalimanı Kavşağı’nda son bulacağı bildirildi.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, yolu Antalya EXPO 2016’nın açılışına yetiştirmeyi planladığı ifade edildi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.