Ukrayna'dan Trump açıklaması

Ukrayna'dan Trump açıklaması

ABD'deki cumhurbaşkanlığı seçimini Rusya yönetimine sıcak mesajlar veren Trump'un kazanmasının ardından, Ukrayna yönetimi, "Trumpla anlaşmanın bir yolunu bulacağız" açıklamasını yaptı.

ABD'deki cumhurbaşkanlığı seçimini Rusya yönetimine sıcak mesajlar veren Donald Trump'un kazanmasının ardından, Rusya ile en gergin ilişkilere sahip olan Ukrayna yönetimi, temkinli açıklamalar yapıyor. Ukrayna Başbakanı Volodimir Groysman, sonuçların belli olmasından sonra, Twitter hesabından “ABD'de, cumhurbaşkanlığı seçimi oy kullanma işlemleri sona erdi. Amerikalıları, yeni devlet başkanını seçtikleri için kutluyorum" şeklinde kısa bir açıklama yazmakla yetinirken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, henüz bir açıklama yapmadı. Diğer taraftan Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi'nden yapılan açıklamada, Ukrayna'nın bundan sonra, dünyada Ukrayna yanlısı bir koalisyonun oluşturulması için çaba göstereceği ifade edildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Dmitriy Şimkiv, Ukrayna'nın “112" televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “ABD'de çok sayıda güç odağı ve denge unsurları mevcut. ABD, büyük bir ülke. Bizim orada çok sayıda dostumuz var. Ben, orada hangi yönetim olursa olsun, gelecekte onlarla işbirliğinin bir yolunu bulacağımızdan eminim", diye konuştu. Ukrayna'da Batı yanlısı çevreler, ABD cumhurbaşkanlığı seçiminden önce yaptıkları açıklamalarda, Trump'un kazanması halinde ABD'nin Rusya'yla yakınlaşabileceği, dolayısıyla Ukrayna'nın zor durumda kalabileceği yorumlarında bulunuyorlardı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.