Ukrayna'daki çatışmaların bilançosu ağır

Ukrayna'daki çatışmaların bilançosu ağır

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'da devam eden çatışmalar nedeniyle bin 367 kişinin öldüğünü, yaklaşık 4 bin kişinin de yaralandığını bildirdi.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Operasyonlar Direktörü John Ging, yaptığı açıklamada Ukrayna'da yaşanan çatışmalar sonucu şu ana kadar bin 367 kişinin öldüğünü, yaklaşık 4 bin kişinin de yararlandığını bildirdi.
 
John Ging, insani durumun daha da kötüye gittiğini ifade ederek, çatışma bölgelerinde elektrik sıkıntısı yaşandığını ve su temininin sınırlı olduğunu, bölgelerin altyapısına da ağır zarar verildiğini kaydetti.
 
Ayrıca sivil nüfusun tehlikeli bölgelerden tahliye olması için hükümetin organize ettiği insani koridorların günde birkaç saat çalıştığını kaydeden Ging, koridorların sıkça Rusya yanlısı savaşçılar tarafından bloke edildiğini aktardı.
 
Ging, iç mültecilerinin sayısının yaklaşık 118 bin, Rusya topraklarına kaçan kişi sayısının ise 169 bin olduğunu açıkladı.
 
Gerginliğin artması ile mülteci sayısının da artacağına işaret eden Ging, krizin çözülmesi için acil tedbir alınması gerektiğini vurgulardı.
 
Dün 18 Ukrayna askeri hayatını kaybetti
 
Ukrayna Güvenlik Konseyi sözcüsü Andrey Lysenko ise düzenlediği basın toplantısında, Terörle mücadele operasyonu kapsamında ülkenin doğusundaki çatışmalarda dün 18 Ukrayna askerinin öldüğünü, 54 askerin de yararlandığını bildirdi.
 
Lysenko, operasyonunun başlangıcından bu yana yaklaşık bin Ukrayna askerinin yararlandığını ifade etti. Andrey Lysenko, 12 askerin, yaralarının ağır olması nedeniyle hastanelerde, 5 askerin ise hastaneye varmadan hayatını kaybettiğini kaydetti
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.