Ukrayna vatandaşlarından savaş vergisi alacak

Ukrayna vatandaşlarından savaş vergisi alacak

Ukrayna parlamentosu, vatandaşların gelirlerinden geçici olarak "savaş vergisi" alınmasına ilişkin kanun değişikliğini onayladı.

Ukrayna parlamentosu "Verhovna Rada"nın bugün yapılan kapalı oturumunda, Başbakan Arseniy Yatsenyuk hükümeti tarafından hazırlanan ve bir önceki görüşülmesinde onaylanmayarak Yatsenyuk'un istifasını sunmasına neden olan vergi kanununa yapılacak değişiklikler görüşüldü.
 
Yapılan oylamada milletvekilleri, Ukrayna vatandaşlarının gelirlerinden yüzde 1,5 oranında "savaş vergisi" kesintinin yapılmasına ilişkin kanun değişikliğini onaylandı.
 
Ukrayna bütçesine yaklaşık 240 milyon dolar gelir sağlayacak "savaş vergisi", 1 Ocak 2015 tarihine kadar yürürlükte kalacak.
 
Ukrayna Parlamentosunda geçen haftalarda görüşülen kanun değişikliği, koalisyon ortakları Reformlar İçin Demokratik İttifak (UDAR) Partisi ile aşırı sağcı Özgürlük (Svoboda) Partisi tarafından desteklenmemiş ve partiler koalisyondan çekildiğini açıklamıştı. Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, koalisyonun dağılmasının ardından parlamento kürsüsünden yaptığı konuşmasında istifasını sunmuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.