Ukrayna Genelkurmay’ı Rusya’ya karşı 'Müslüman Taburu' kuruyor

Ukrayna Genelkurmay’ı Rusya’ya karşı 'Müslüman Taburu' kuruyor

Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçı milislerle silahlı mücadelede devam ederken iktidar Müslüman askerlerden oluşan bir tabur kurma kararı aldı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı aldığı karar ile Müslüman Taburu’nda; Kırım Tatarlar, Kazan Tatarları, Özbekler, Çeçenler, Azeriler, Ahıska Türkleri ve ülkenin vatandaşı diğer Müslüman etnik gurupla yer alacak.

Ankara’da devam eden İkinci Dünya Kırım Tatar Kongresine katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatar Halkı Sorumlusu Mustafa Cemiloğlu (Kırımoğlu) konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Ukrayna Savunma Bakanlığı aldığı kararla Müslüman Taburu oluşturulacak. Tabur Kırım’a sınır Herson Bölgesi’nde konuşlandırılacak. Bu tabur işgal edilen Kırım ve Ukrayna kara sınırında insan ve yük geçişlerini kontrol edecek.” dedi.

Ukrayna’nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumak isteyen çok sayıda; Kırım Tatarı, Çeçen, Kazan Tatarı, Azeri, Özbek, İnguş ve diğer Müslüman etnik gençler askerlik görevlerini ifa etmek için taleplerini dile getirdi. 

DÜNYADAKİ KIRIM TATARLARI ANKARA’DA BULUŞTU

Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde gerçekleşen İkinci Dünya Kırım Tatar Kongresi’ne 12 farklı ülkeden 180 Kırım Tatar sivil toplum kuruluşu iştirak etti. Ukrayna’dan kongreye ise Kırım Tatarları’nın yanı sıra Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin katıldı.

Pavlo Klimkin, Türkiye temasları çerçevesinde Başbakan Yarımcısı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen ikili görüşme de Kırım ve bölgedeki gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.