Ufuk Uras'tan vekillere çağrı

Ufuk Uras'tan vekillere çağrı

Bataklığı kurutmamız lazım, Sarıkız önergesine destek verin

Seyfettin Koçak'ın haberi

Eski ÖDP lideri Ufuk Uras, kaos planıyla yeniden Türkiye'nin gündemine gelen darbeci zihniyet için "bataklık" benzetmesinde bulundu. Uras, bataklığın kurutulması için, 2003-2004 yıllarındaki Sarıkız ve Ayşığı kod adlı darbe teşebbüslerinin araştırılması için verdiği önergeye vekillerden destek istedi.

Genelkurmay Harekat Başkanlığı'nda hazırlandığı iddia edilen demokrasi ve hukuku katletme planının "utanç verici" olduğunu belirten Uras, demokratik anayasa dahil olmak üzere somut adımlar atmak gerektiğini söyledi. Ardından şu çağrıyı yaptı: "Son seçim gösterdi. Dolmuşların arkasında yazar ya 'çalış senin de olsun' diye. Çalışıldığı zaman AKP'nin oyu demokrasi içerisinde düşüyor. Bunun için böyle utanç verici belgeler üzerine siyaset yapılabilir mi? Bu bildiğimiz İttihatçı zihniyet. Bunu kökünden kurtarmamız lazım. Napolyon'a soruyorlar 'devletler niye yıkılır' diye; 'hazımsızlıktan' diyor. Hazımsızlığın ilacı da demokrasi. Bunu el birliğiyle sağlamamız lazım. O yüzden gelin şu darbeleri araştırma önergesi, dediğimizde bütün vekiller havaya bakıyordu. Şimdi konuya bakarlarsa bir daha utanç verici belgeler ortayla çıkmaz."

Askerî bürokrasinin bu kadar siyasetin merkezinde olduğu başka bir demokratik ülkenin olmadığını ifade eden Uras, belgenin komuta kademesinin bilgisi dışında hazırlandığına da inanmadığını bildirdi. Uras, "Birtakım vatan kurtaran Şabanları ortaya çıkarıp utanç verici belge yapması bürokratik hiyerarşi içerisinde mümkün değil.'' dedi.
Zaman