'Ufka Yolculuk' meal sınavı yapıldı

'Ufka Yolculuk' meal sınavı yapıldı

Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün kitap okuma alışkanlığının insanlar arasında yaygınlaşması gayesiyle 60’ın üzerinde gençlik kulübüyle 77 şehirde düzenlediği Ufka Yolculuk Kültür Yarışması'nın sınavı gerçekleştirildi.

Katılımcıların yaş ve mezuniyetine göre beş farklı kategoride yapılan yarışmaya ilgi büyük oldu. Yarışmaya, ilköğretim öğrencilerinin yanı sıra ev hanımları ve halen aktif olarak görev yapan din görevlileri de katıldı. Yarışmaya, bu yıl 160 bin kişinin kayıt yaptırdığı bildirildi.

Genç Eksen Spor ve İzcilik Derneği Başkan Yardımcısı Şaban Karataş, yaptığı açıklamada, "Kur’an-ı Kerim'i herkes Arapça okuyor ama okumuş olduğu yerde biz insanlara neler söylüyor onu bilmiyoruz. Bu yarışmada bütün vatandaşlarımızın bildiği ve sürekli olarak okumuş olduğu bazı surelerin meallerinden soracağımızı belirttik. Amacımız; insanlarımızın hem okuma alışkanlıklarını geliştirmek hem de Arapça okunan bu surelerde neler anlatıldığını az da olsa kavramalarını sağlamak.” dedi. Birincinin umre ile ödüllendirileceği sınavın sonuçlarının 24 Mart tarihinde açıklanması bekleniyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.