Üçüncü Köprü‘nün yüzde 70’i tamamlandı

Üçüncü Köprü‘nün yüzde 70’i tamamlandı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmaların yüzde 70’i tamamlandı. Kedi yolunun yüzde 90'ı tamam. Her iki yakadaki kulelerin tamamlanmasına sadece 18 metre kaldı. 59 çelik tabliyenin 18 tanesi yerleştirildi ve montaj işlemleri tamamlandı.

3. köprünün çelik tabliyelerinin ilerlemesi yüzde 30,5 seviyesine ulaştı.

KULELERİN TAMAMLANMASINA SON 18 METRE

Köprünün her iki yakasında bulunan kuleler 304,5 metreye ulaştı. İtalya’dan getirilen kulenin semerinin birkaç gün içerisinde montaj işleminin yapılacağı belirtilirken, kulenin dağıtım semeri ve kablo bileziklerinin döküm işlerinin ise tamamlanarak test prosedürlerine geçildiği ifade edildi.

ASYA’DAN AVRUPA YAKASINA PERSONEL GEÇİŞİ BAŞLADI

Köprünün ana kablolarının çekilmesi için gerekli çalışma platformu oluşturan kedi yolunun (cat walk) ise döşeme işlemi tamamlanarak yüzde 90’ı bitti. Çalışan personelin bu sayede Asya kıtasından Avrupa kıtasına kedi yolu üzerinden geçebildiği belirtildi.

Köprüde kullanılacak 176 adet eğik askı halatın 60 tanesinin ise montajı gerçekleştirildi. 5,2 mm çapına ve 1960 mega pascal (MPa) mukavemetine sahip olan eğik halatların, ana kablodaki çelik tellerden daha kuvvetli olduğu ifade edildi.

 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.