Üçüncü çift kol nakli yapılan Sağır fizik tedaviye başlayacak

Üçüncü çift kol nakli yapılan Sağır fizik tedaviye başlayacak

Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır'ın moralinin iyi olduğunu belirterek, "Önümüzdeki hafta fizik tedaviye başlayacağız" dedi.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın sağlığının çok iyi olduğunu ve operasyon sonrası 9'uncu güne girildiğini belirterek, cerrahi olarak risklerin azaldığını söyledi. Bundan sonra ilaç ayarlamaları, genel bakım ve hareketler ile ilgili öğretilere ağırlık vereceklerini anlatan Özkan, "İyi gidiyor, bir sorunumuz yok. Artık biraz daha motive, kendine güveni geldi. Sık aralıklarla görüyoruz, ilaç dozları ayarlanıyor. Morali de gayet iyi. Önümüzdeki hafta fizik tedaviye başlayacağız. Hastayla yakından ilgileniyorlar. Bundan sonraki süreç önemli" diye konuştu.

Hastanın kollarını üç aydan sonra hissetmeye başlayacağını vurgulayan Özkan, şunları kaydetti:

"Bazen hissettiğini söylüyor ama derin duyuları, bizim yaptığımız işlemi duyması mümkün değil. Üç aydan sonra hızlıca hissetmeler başlayacaktır, hareketler daha oturarak devam edecektir. Birinci yılın sonunda kollarını iyi şekilde kullanmaya başlayacağını umut ediyoruz. Kollarına alıştı, beklentisi gayet olumlu bir hastaydı. Öncesinden de bu işe motive şekilde geldiği için bir sıkıntı olacağını sanmıyoruz. Hastamızı bir ay içinde taburcu ederim ama çok uzaktan geliyor. Normalde 20, 25 günde taburcu ederdim. Tamamen ilaçlar ayarlansın, sık aralıklarla buraya gelmesin diye her şeyi tamamlayıp birkaç ay burada tutabiliriz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.