Ücretsiz Evlilik Terapisi

Ücretsiz Evlilik Terapisi

Aile ve Sosyal Politikalar Bingöl İl Müdürlüğü, 7 çifte uygulanan aile ve boşanma süreci danışmanlığı hizmeti sonucunda 3 çiftin evlilik birlikteliğini devam ettirme yönünde karar verdiğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bingöl İl Müdürlüğü, ‘Aile Ve Boşanma Süreci Danışmanlığı’ hizmetine yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

Aile kurumunu kuşatan sorunlara bakıldığında sebepleri ve sonuçları açısından boşanma olgusunun önemli bir yer tuttuğu kaydedilen açıklamada, “Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’müzün gerçekleştirdiği araştırmaların verileri ve TÜİK’in 2012 verilerine göre; ülkemizde boşanmaların yüzde 39,6’sı evliliğin ilk beş yılı içinde gerçekleşmektedir. Bu veri kritik dönemlerde oluşabilecek sorunlara karşı ailelere danışmanlık ve destek hizmetleri aktarılmasının önemini ortaya koymaktadır. Bakanlık olarak ailenin refah, mutluluk ve bütünlüğünü güçlendirmek amacıyla koruyucu ve önleyici nitelikte hizmetlerimiz bulunmaktadır. Evlilik Öncesi Eğitim ve Aile Eğitim Programlarının yanı sıra aile sistemimizin temel problemlerinden biri olan boşanma konusunda koruyucu ve önleyici amaçlı `Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı` hizmetimiz de başlatılmıştır. Hizmetimiz kapsamında amaçlanan aile içi iletişim becerileri kazandırma, sorun çözme ve stresle başa çıkma becerilerini geliştirme, eşlerin aileleriyle olan ilişkilerini ve aile içi destek sistemini gözden geçirme, aile içi çatışmaların yapıcı bir şekilde çözülmesini sağlamaktır.  Söz konusu hizmetimizin Boşanma Öncesinde, Boşanma Esnasında ve Boşanma Sonrasında olmak üzere 3 modülü bulunmaktadır. Bakanlığımızın hizmeti planlarken amaçladığı kurtarılabilir nitelikte olan evliliklerin profesyonel bir yardımla desteklenmesi, eğer boşanma engellenemiyorsa sürecin daha sağlıklı bir şekilde atlatılması, boşanmanın özellikle çocuklar üzerindeki travmatik etkisinin en aza indirgenmesidir” denildi.

3 ÇİFT BOŞANMAKTAN VAZGEÇİLDİ

7 çifte uygulanan aile ve boşanma süreci danışmanlığı hizmeti sonucunda 3 çiftin evlilik birlikteliğini devam ettirme yönünde karar verdiği kaydedilen açıklamada, “İlimizde Nisan 2015`ten itibaren il müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi`nde görevli Psikolog Pınar BOZKURT tarafından söz konusu hizmetimiz ücretsiz olarak verilmektedir. 2015 yılı içerisinde 11 aile hizmet modelimizden faydalanmak üzere başvuruda bulunmuş bu ailelerden 7`si ile düzenli bir çalışma yapılmış ve 3 çiftimiz boşanmaktan vazgeçmiştir. Hizmetimizin tanıtım broşürleri hazırlanmış olup 2016 yılı faaliyetleri içerisinde daha geniş kitlelere ulaştırılması hedeflenmektedir. Başvuruda bulunan çitlerimizin isimleri kullanılmamakta başvuru sırasına göre Danışan X olarak kaydedilmektedirler. Aile bilgileri ve sorunlar detaya inilmeden gizlilik esasına göre çalışılmakta olup hizmetten ücretsiz olarak faydalanılmaktadır. Hizmetimiz her ailenin ve kişinin hassasiyetlerine, değerlerine ve ihtiyaçlarına göre özel olarak sunulmaktadır. Unutmayalım; her aile kendi içinde özeldir. Bu nedenle sorunlarımızı diğer aileler ile kıyaslamak doğru değildir. Geç olmadan aile ve boşanma süreci danışmanlığı hizmeti veren kurumumuza başvurmanız sorunlarınızın çözümüne destek olabilir” ifadelerine yer verildi.

Bingöl online

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.