Ücretsiz anti virüs yaptılar

Ücretsiz anti virüs yaptılar

Kaspersky de ücretsiz anti virüs hazırlayan güvenlik şirketleri arasına girdi.

 

Şirketin yeni anti virüs yazılımı, paralı sürüme göre daha az özelliğe sahip ama sistemini korumasız bırakmak istemeyenlere uygun.

Uzun süredir bağımsız testlerde ilk sıralarda yer alan Kaspersky, sonunda ücretsiz bir anti virüs sürümü de hazırladı. Kaspersky Free adını taşıyan sürüm, şirketin ücretli güvenlik yazılımları kadar gelişmiş değil. Sadece dosyalar, e-postalar ve web için koruma sağlıyor. Otomatik güncelleme ve işaretli dosyalar için karantina özelliği de bulunuyor.

Şirketin CEO'su Eugene Kaspersky'nin "Herkesin mutlaka ihtiyacı olan temel şeyleri içeriyor" açıklamasıyla tanıtılan yazılım, diğer şirketlerinki gibi aslında ne kadar çok kullanılırsa, Kaspersky için de o kadar iyi olacak. Zira, ücretsiz virüs yazılımları anlık ve zamanlanmış sistem taramalarıyla yeni virüsleri keşfederek merkeze bilgi veriyorlar. Bu da yapay zeka ve makine öğrenimi kullanan merkez sunucuların gelişmesine yardımcı oluyor.

Yazılımın tam sürümünde ebeveyn kontrolleri, internette ödeme güvenliği, VPN erişimi gibi ek özellikler yer alıyor. Eugene Kaspersky'ye göre, yazılım ücretsiz olsa da, kullanıcı dostu olacak: "Kaspersky Free, reklam odaklı kullanıcı alışkanlığı takibi ve mahremiyet karşıtı uygulamalar içermiyor. Bazı yazılımlar bunu yaparak, kendilerini sahipleri için kârlı hâle getirmeyi hedefliyor."

Kaspersky Free, ABD, Kanada ve birçok Asya Pasifik bölgesindeki ülkede 25 Temmuz'da indirilmeye açıldı. Bu tarihin seçilme sebebi de şirketin 25. kuruluş yıldönümü olması.

HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.