Uçaklardaki mikroplar tehlike saçıyor

Uçaklardaki mikroplar tehlike saçıyor

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre tehlikeli mikroplar uçaklardaki koltuklarda uzun süre kalabiliyor.

Amerikan Auburn üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, uçak koltuklarında MRSA gibi birçok mikrobun bulunduğu belirtildi. Özellikle uçak koltuklarının arka cepleri mikrop yuvası olarak tespit edildi.

İyi hijyenin olmadığı yerlerde hasta insanların yolculuk yapmaması konusunda uyaran uzmanlar, birçok insanın uçaktaki hastalıklardan dolayı korktuğunu ifade ederken, insanların kendilerini tehlikeli mikroplara karşı koruyabilmeleri için yolculuk yapmamaları konusunda da uyardı.

Tehlikeli olan MRSA mikrobu uçak koltuklarında bir hafta kalabiliyorken, ‘Koli' bakterisi olarak bilinen mikropların ise 4 gün boyunca koltuklarda olabileceği aktarıldı. Yine aynı bakterilerin ise uçağın butonlarında 2 gün kalabildiği ifade edildi.

Üniversite tarafından yapılan açıklama göre, uçaklarda yapılan mikrop araştırmalarının eski uçaklarda gerçekleştirildiği belirtildi. Son yıllarda hastanede mikrop kaparak ölen birkaç tanınmış kişi ile gündeme gelen "MRSA” toplumda hastane mikrobu olarak biliniyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.