Üç öğrenciden biri başvurdu

Üç öğrenciden biri başvurdu

Lise mezunları için halk eğitim merkezleri ve okullarda düzenlenen ücretsiz takviye kurslarına 3 milyon 645 bin öğrenci başvurdu.

MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, “Öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 35’i yani her üç öğrenciden biri bu kurslarda eğitim almak için müracaat etmiş durumda” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, ücretsiz takviye kurslarına 3 milyon 645 bin öğrencinin başvurduğunu söyledi. Kurt, “Ortaokul ve liselerde yaklaşık 11 milyon öğrencimiz var. Kurslara başvuran öğrenci sayısı ile bu kıyaslandığında öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 35'i yani her 3 öğrenciden biri bu kurslarda eğitim almak için müracaat etmiş durumda” dedi. Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yaklaşık bir milyon ders içeriğinin bulunduğunu dile getiren Kurt, öğrencilerin artık yardımcı ders kaynaklarına ihtiyaç olmayacağının altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrenciler, sisteme girdiklerinde görecekler ki bir okyanusla karşı karşıyalar. Özel sektörün ürettiği ders kaynaklarına ihtiyaç duymayacaklarını düşüyorum. Kitaplarımız, EBA içeriğimiz bunun için gayet yeterli. E-kurs modülünden 5'inci sınıftan 12. sınıfa kadar tüm testleri, 184 öğretmen ve 67 akademisyenin katkılarıyla hazırlandık.”

ÖĞRETMENLER DE BAŞVURDU

Kurslara yoğun ilgi olduğunu söyleyen Kurt, “244 bin kadrolu öğretmenimiz bu kurslarda görev almak için müracaatta bulundu. Bunun yanında 34 bin atama bekleyen öğretmenimiz de ücretli öğretmen olarak kurslarda görev almak için başvurdu” diye konuştu. Kurslarda görevlendirilecek öğretmenlerin, iki kat ek ders ücreti alacağını belirten Kurt, haftada 15 saat ders veren bir öğretmenin bin 200 lira gelir sağlayacağını ifade etti. Kurt, başvuru yapan 244 bin öğretmenin yaklaşık 175 bininin kurslarda görevlendirileceğini kaydetti. Her başvuran öğretmenin kurslarda görevlendirilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Kurt, öğrencilerin tercihlerine bağlı olarak öğretmenlerin görevlendirildiğini bildirdi.

DGS'de ek kayıt hakkı

2015 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucuna göre yükseköğretim kurumlarına yerleşme hakkı kazanan fakat sağlık sorunları nedeniyle kayıt yaptıramayan öğrencilere ek kayıt hakkı verildi. Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, 2015 DGS sonucunda yükseköğretim kurumlarına yerleşme hakkı kazanan ancak sağlık sorunları nedeniyle kayıt yaptıramayan öğrencilerin, kayıt hakkı verilmesine ilişkin dilekçelerinin 7 Ekim'de Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelendiği belirtildi. Bu durumdaki öğrencilerin ilgili yükseköğretim kurumlarına sağlık durumlarını ibraz etmeleri durumunda kayıtlarının 12-15 Ekim'de mesai saati sonuna kadar yapılacağı ifade edilen açıklamada, bu tarihten sonra başvuran adaylara ilişkin işlem yapılmayacağı kaydedildi.

AA

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.