Üç aylar yarın başlıyor

Üç aylar yarın başlıyor

İçinde Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'ni barındıran "üç aylar" yarın başlıyor.

Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hicri takvimin recep ayıyla başlayan, şaban ile ramazan aylarıyla devam eden ve "üç aylar" olarak adlandırılan manevi açıdan önemli bir döneme girildiğini belirtti.

Bu dönemin tüm Müslümanlarca çok değerli sayıldığını, ibadet, yenilenme ve manevi bakımdan zenginleşme imkanı tanıdığını dile getiren Hızlı, Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'nin üç aylar içinde idrak edileceğini vurguladı.

Üç aylardan sonuncusunun ayların sultanı olarak kabul edilen ramazan olduğunu belirten Müftü Hızlı,  "Bu aylarda yapılan ibadetler, sergilenen iyilikler, verilen zekat ve sadakalar diğer aylardan çok daha sevaplıdır" ifadelerini kullandı.

Üç aylar içinde ilahi rahmetin taştığını ifade eden Hızlı,  şunları söyledi:

"Bu kadar faziletle donatılmış 'üç aylar'ın, Müslümanlar için bir fırsat dönemi olarak algılanması sanırım yerinde olacak. Bu denli sevap aylarının ayağımıza kadar gelmiş olmasını bir şans olarak görmeliyiz. Hayırlı işlerde birbirleriyle yarış içine giren müminler, işte bu aylarda yaptıkları manevi hizmetler, gösterdikleri dini hassasiyetle ebedi hayata karlı bir yatırım yapmış olurlar. 'Recep Allah’ın ayı, şaban benim ayım ve ramazan ümmetimin ayıdır' buyuran ve recep ayı girdiğinde de 'Allahım, recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana ulaştır' duasını sürekli tekrarlayan Sevgili Peygamberimizin takipçisi olmalıyız."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.