Üç Aylar orucu ne zaman tutulur? Üç aylarda kaç gün oruç tutmalıyız?

Üç Aylar orucu ne zaman tutulur? Üç aylarda kaç gün oruç tutmalıyız?

Üç ayların ilk ayı olan Recep Ayı yarın başlıyor. 8 Mart 2019 Cuma itibari ile içinde pek çok önemli gün ve geceyi bulunduran üç aylar girmiş bulunacak. Üç aylar içinde en önemli konulardan biri üç aylar orucu olacak. Üç aylarda ne zaman oruç tutmalıyız?

Üç aylar başlıyor. 8 Mart 2019 Cuma günü itibari dinimizin en önemli üç ayları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayları başlıyor. Recep ayı üç ayların ilkidir ve 'tövbe ayı' olarak da bilinir. Bu nedenle vatandaşlar bu ayı ibadet dolu geçirmek istiyor. Bu ibadetlerin içinde en önemlisi Recep Ayı orucu veya üç aylar orucu. Peki üç aylar orucu ne zaman tutulur? 

ÜÇ AYLAR ORUCU HANGİ GÜNLER TUTULUR?

Dinimizde üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının her birinin ayrı bir özelliği bulunmaktadır. Recep ayı iyilik ve tövbe ayı bilinirken Ramazan ayı farz olan oruç ayıdır.

Recep ayı bugün başladı. Üç ayları oruçlu karşılamak isteyenler Recep Ayı'nın ilk gününü oruçlu geçirebilir. Recep ayında tutulacak oruçlar konusunda bir kısıtlama yoktur. Dileyen imkanları ölçüsünde dilediği kadar oruç tutabilir. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.