Üç Aylar ne zaman başlıyor? 2017 Üç Aylar başlangıç tarihi

Üç Aylar ne zaman başlıyor? 2017 Üç Aylar başlangıç tarihi

Tüm Müslüman Alemi'nin heyecanla beklediği Üç Aylar için geri sayım sürüyor. 2017 Üç Aylar için halkımız bekleyişte. Duaların ve ibadetlerin artacağı 2017 Üç Aylar, bu sene geçtiğimiz yıldan farklı bir tarihte olacak. Peki 2017 Üç Aylar ne zaman?

2017 yılının 3. Ayı içinde olduğumuz şu günlerde Üç Aylar için geri sayım da sürüyor. Milyonlarca Müslümanı ilgilendiren 2017 Üç Aylar tarihi haberimizde...

2017 Üç Aylar, her yılki Üç Aylar'da olduğu gibi Müslüman Alemi için Dua ve İbadetlerin sıklaşması anlamına geliyor. Biz Müslümanlar için son derece önemli olan Üç Aylar; Recep, Şaban ve Ramazan Ayları'na denilmektedir. Üç Aylar Başlangıç Tarihi Recep Ayı'nın ilk günüdür. Fakat kullandığımız Miladi Takvim ile Hicri Takvim arasındaki farklar nedeniyle Üç Aylar'ın başlangıcı geçtiğimiz yıldan farklı bir tarihte olacak.

Peki 2017 Üç Aylar ne zaman? 2017 Üç Aylar'a kaç gün kaldı? 2017 Üç Aylar ne zaman başlıyor? Üç Aylar başlangıç tarihi belli oldu.

2017 Üç Aylar ne zaman?

Recep, Şaban ve Ramazan Ayları İslam Alemi içinde üç aylar olarak bilinir. Bu aylar Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) Hadislerinde sıkça övülmüş ve dikkat çekilmiş aylardır.

Resulullah efendimiz, Receb ayına çok değer verir ve “Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir” diye dua ederdi.

Şaban Ayı: Resulullah efendimiz, Şaban ayına da çok değer verir ve “Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir” diye dua ederdi.

Âişe validemiz buyuruyor ki: Resulullahın, hiçbir ayda, Şaban ayından daha çok oruç tuttuğunu görmedim. Bazen Şabanın tamamını oruçla geçirirdi. [Buhari]

Şaban ayında niçin çok oruç tuttuğu sorulduğu zaman Resulullah efendimiz buyurdu ki:

Şaban, öyle faziletli bir aydır ki, insanlar bundan gâfil olurlar. Bu ayda ameller, âlemlerin Rabbine arz edilir. Ben de amelimin oruçluyken arz edilmesini isterim.  [Nesai]

Ramazandan sonra en faziletli oruç, Şaban ayında tutulan oruçtur.  [Tirmizi]

Şaban’da üç gün oruç tutana, Hak teâlâ Cennette bir yer hazırlar.  [Ey oğul ilmihali]

gibi hadislerde Üç Aylar bolca övülmüştür.

2017 Yılında Üç Aylar 30 Mart 2017 Perşembe Gününe denk gelecek. Bu tarih için bugünden itibaren sadece 17 gün kaldı.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.