Twitter’ın yeni özelliği, kavgaları önleyecek!

Twitter’ın yeni özelliği, kavgaları önleyecek!

Twitter, gergin bir seyirde ilerleyen sohbetlere uyarı yerleştirecek. Kullanıcıya çeşitli hatırlatmalar yapacak

Sosyal medya uygulamalarına her gün milyonlarca hatta belki de milyarlarca insan giriyor. Kimileri tamamen eğlence amaçlı vakit geçiriyorken, saatlerce bir konu hakkında tartışmayı sevenlerin sayısı da fazla. Ancak sanal tartışmaların seyri maalesef her zaman yapıcı ilerlemiyor. Öyle ki küfürlerin havada uçuştuğu anlar bile oluyor.

Bu tarzda ilerleyen tartışmalara katılmak veya katılmamak elde olan bir şey değil. Zira gönderiye yapılan yorumları okuyayım derken, aniden kendinizi kavganın ortasında bulabilirsiniz. Twitter, bu derdi ortadan kaldıracak bir özellik geliştirmeye başladı.

“Dikkatli ol” uyarısı Twitter uygulamasında çıkacak

Sosyal medya platformu, ‘hararetli’ geçtiği tespit edilen sohbetlerin alt kısmına “dikkat” uyarısı yerleştirecek. Android ve iOS kullanıcılarının erişimine açılan yeni özellik henüz deneme aşamasında. Şirket konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Bir sohbete katılmadan önce ortamın havasını bilmek ister miydiniz? Android ve iOS’ta, girmek üzere olduğunuz sohbetin hararetli veya gergin bir hal alıp alamayacağı konusunda size bilgi verecek istemleri test ediyoruz.”

“Heads Up” adlı özellik, Twitter uygulamasında testte

Twitter ayrıca kullanıcılara belirli telkinlerde bulunacak. Tartışmanın içerisine girmeden önce “saygı çerçevesinde iletişim kurmanın” platformu daha iyi bir yer haline getirdiğini hatırlatacak. Ayrıca farklı fikirlere karşı açık olmanızı ve her zaman gerçeklere odaklanmanız gerektiğini de vurgulayacak. Tüm bunları kabul ediyorsanız ilgili konuşmaya katılabileceksiniz.

Twitter’ın yeni özelliği bazen insanların aklından çıkardığı “saygı” kurallarını önlerine koyarak potansiyel kavgaların önüne geçebilir. Diğer taraftan da, gergin ilerleyen bir konuşmaya katılmaktan hoşlanmayanlar için büyük önem taşıyor. Test sürecine devam ettiğini açıklayan şirket, uyarıları ne zaman genel kullanıcılara sunacağını belirtmedi.

Shift Delete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.