Twitter'da Dini aşağılayan hesaba 15 Ay hapis

Twitter'da Dini aşağılayan hesaba 15 Ay hapis

Twitter'da 'Allah CC' hesabıyla mesajlar yayınlayan hesaba 15 ay hapis cezası verildi

Muş Sulh Ceza Mahkemesi, Twitter'da 'Allah CC' adını kullandığı ve yazdığı mesajlarla 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçunu işlediği iddia edilen öğretmen Ertan P'ye 15 ay hapis cezası verdi. Cezası ertelenmeyen öğretmen, Yargıtay'ın kararı onaması halinde cezaevine girecek.
 
Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine, 2012'de başlatılan soruşturma kapsamında öğretmen Twitter'da 'Allah CC' hesabını kullanan Ertan P, hakkında iddianame düzenledi. İddianamede, sanığın sosyal paylaşım sitesi Twitter'da 'Allah CC' rumuzuyla hesap açtığı ve bu hesapla Allah, peygamber ve kutsal meleklerin isimlerini ve kendisini de onların yerine koymak suretiyle çok sayıda dini değerleri aşağılayıcı ve hakaretvari sözler yazdığı belirtildi. İddianamenin Muş Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından yargılama başladı.
 
DEVAM ETTİ
 
Davada, öğretmen Ertan P, Twitter'da 'Allah C.C' ismini, başka bir kullanıcıdan hacklediğini öne sürdü. Şikayetçinin müşteki avukatı Abdullah Aslan, sanığın her aşamada farklı ifadeler verdiğini belirterek, 'Sanık hesabının hacklendiğini söylüyor ama bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmamıştır. Ayrıca hesabının hacklendiğine dair hiç bir zaman takipçilerine bilgi paylaşımı yapmamıştır. Sanık suçu işlemeye devam etmektedir' diyerek, sanığın cezalandırılmasını istedi.
 
CEZA GERİ BIRAKILMADI
 
Davayı karara bağlayan hakim, sanık Ertan P'nin eyleminin sabit olduğunu belirtti. Cezayı suçun yayın yoluyla gerçekleştirilmesi ve birden fazla işlenmesi nedeniyle 8 aylık cezayı 15 aya çıkaran hakim, sanık hakkında takdiri veya yasal indirim uygulamadı. Hakim, sanığın yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaat oluşmadığı gerekesiyle hükmün açıklanmasını geri bırakmadı, cezayı da ertelemedi. Hakim, sanığın memuriyet hakkından da yoksun bırakılmasına karar verdi. Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onarsa öğretmen P, hapse girecek.
 
Hesabı hacklenmiş!
 
İddianamede yer alan tweetleri kendisinin atmadığını savunan sanık, adresi ele geçirdikten sonra kan bağışını destekleyen mesajlar yazdığını iddia etti. Sanık, 'Bu rumuzla bir müddet yazdım. Benden sonra da bunu başkaları hacklemiş olabilir' dedi. Müşteki avukatı Abdullah Aslan, sanığın her aşamada farklı ifadeler verdiğini belirterek, 'Sanık hesabının hacklendiğini söylüyor ama bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmamıştır. Ayrıca hesabının hacklendiğine dair hiç bir zaman takipçilerine bilgi paylaşımı yapmamıştır. Sanık suçu işlemeye devam etmektedir' diyerek, sanığın cezalandırılmasını istedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.